ATLETISME CAMPIONAT D?ESPANYA

Bronze per a Berta Segura

L'atleta lleidatana finalitza tercera a la final dels 400 metres a l'Estatal absolut || Es va penjar la medalla amb un temps de 53.69, millor marca personal

Berta Segura, amb el seu entrenador, Iván Espílez.

L’atleta lleidatana Berta Segura (Puma Running) va aconseguir ahir la medalla de bronze en els 400 metres, al Campionat d’Espanya d’Atletisme de pista coberta, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la localitat madrilenya de Gallur. Segura va creuar la meta en la tercera posició amb un temps de 53.69, la seua millor marca personal indoor, en una carrera en la qual la medalla d’or va ser per a l’atleta del FC Barcelona Eva Santidrián, que va parar el crono en 53.05, mentre que la plata se la va penjar Laura Bueno, del València Club Atletisme, amb 53.09. L’anterior millor marca de la lleidatana, de 19 anys, era un registre de 54.19 que va firmar l’any passat.

Aquest bronze és la segona medalla que Berta Segura aconsegueix en categoria absoluta i la primera en pista coberta, després que el juny del 2022 obtingués la medalla de plata en els 400 metres, a l’aire lliure, en la seua estrena en un Campionat d’Espanya absolut.L’atleta lleidatana, que té com a entrenador Iván Espílez, es va quedar a prop de la classificació per a l’Europeu absolut, per a la qual hauria d’haver fet una marca de 53.15. De tota manera, aquest no era un objectiu prioritari. Sí que ho és, en canvi, aconseguir la classificació per al Campionat d’Europa sub-23 que es disputarà al juliol.

Ara, la lleidatana descansarà una setmana per començar a preparar la temporada a l’aire lliure. En principi, la primera cita seria el Campionat d’Espanya Universitari, previst per a l’abril.Amb aquesta medalla de bronze en un Campionat d’Espanya absolut, Segura ratifica el bon 2023 que està protagonitzant. A començaments de mes es va proclamar campiona d’Espanya sub-23, també en pista coberta, i al gener va ser plata als Campionats Mediterranis sub-23, igualment indoor, en tots els casos en la prova dels 400 metres.Ahir, en l’última jornada del Campionat d’Espanya indoor de Gallur, el lleidatà Arnau Erta (FC Barcelona) va caure en les semifinals dels 60 metres tanques.

Malgrat que va firmar la seua millor marca de la temporada, 8.05, va quedar quart en la tercera semifinal fora, per tant, de la final. El campió d’Espanya de la distància va ser Enrique Llopis (Platges de Castelló), que va batre el rècord estatal, 7.48. La plata va ser per a Daniel Cisneros (Atletismo Numantino), amb 7.64 i el bronze per a Daniel Castilla (Pegasus AC), amb 7.78.Pel que fa a altres resultats del campionat, Esther Guerrero va conquerir el seu quart campionat d’Espanya de 1.500 metres en pista coberta, una distància en la qual Ignacio Fontes va regnar sense oposició just abans que Óscar Husillos aconseguís el rècord estatal de 400 (45.58) amb una exhibició sobre la pista del poliesportiu de Gallur.