ELS DETALLS

El Cadí no pot contra el Saragossa (67-74)

Quarta derrota de la temporada contra un Saragossa al qual va posar contra les cordes || El 3-16 dels últims minuts sentencia un duel amb polèmica arbitral

Stephanie Watts, autora dels 14 primers punts del Cadí, intenta superar Lara González.AGUSTÍ PEÑA

El Cadí tampoc va poder ahir contra un Saragossa que l’ha vençut en els quatre duels de la temporada –dos de Lliga Femenina i dos d’EuroCup– i va caure (67-74) en un tens partit que van decidir un parcial de 3-16 i una polèmica actuació arbitral. La derrota allunya l’equip lleidatà, que no va poder comptar finalment amb Peña, de la batalla pels llocs de play-off pel títol, ara a dos victòries. Watts va ser la protagonista de l’inici del matx, anotant els primers 14 punts de les locals, que doblaven el rival (14-7).

Però la segona falta personal la va enviar a la banqueta i el Saragossa va començar a carburar, ajustant el lluminós (14-13) i provocant el primer temps d’Acero. Resposta immediata de les lleidatanes, amb un triple de Kovacevic, el quart del Cadí en el primer quart, davant d’un equip rival superat en totes les facetes. Ramette i Raventós van rubricar una excel·lent posada en escena de les urgellenques, que manaven 23-17 abans d’entrar en el segon acte.

Raventós va elevar la renda als 9 punts, però va contestar Oma amb el seu primer triple. Kovacevic, amb el canell calent, va replicar i una cistella de Strautmane va establir la màxima diferència del Cadí en tot el partit (31-20). El Saragossa estava contra les cordes i Cantero, tècnic visitant, va encertar la tecla per tornar a la batalla.

Un parcial de 0-7 en poc més d’un minut va tornar les lleidatanes a la realitat. No seria fàcil donar la sorpresa. Soler també va trobar encert des de la línia exterior, però Oma va mantenir els 4 punts de marge amb el seu segon triple (34-30).

Van tenir temps les aragoneses per ajustar encara més el marcador abans del descans, al qual es va arribar amb el 37-34 de Tate. El Cadí va mantenir a distància el Saragossa en l’arrancada del tercer quart, en el qual va aparèixer una desencertada Tunstull. També Watts, que va anotar el seu quart triple i va donar a les lleidatanes una renda de 9 punts (46-37).

Després del 48-40 de Raventós, precedit d’un triple d’Ortiz, les aragoneses van firmar un 0-6 amb el qual Jordi Acero va gastar el primer temps mort de la segona meitat. Soler i Raventós van continuar castigant des de la línia exterior i les lleidatanes van entrar a l’últim quart amb totes les opcions (54-50). El temps jugava a favor de les locals, que van veure com el Saragossa era incapaç capgirar la situació.

L’encert des de la línia exterior va fer que el Cadí se situés amb un 64-58 a falta de 6 minuts. Allà van canviar les coses. Parcial de 0-5 i temps mort d’Acero a falta de 4:12 del final.

El duel estava tens i els àrbitres no havien sabut parar les provocacions de les aragoneses, perdonant dos tècniques a Gimeno i al tècnic Carlos Cantero. Tanmateix, no van dubtar a assenyalar-la a Jordi Acero després que Gimeno anotés un triple precedit d’una clara falta en atac. Aquesta significava el 64-68 i, després del tir lliure de Fiebich, Tate va envestir Ramette en una falta gairebé desqualificant.

Hi va haver intercanvi de paraules entre les dos banquetes i, per fi, va arribar la tècnica a Cantero. Tot plegat va permetre al Cadí tornar al partit (67-69), però encara hi va haver temps per a més polèmica. Després d’un tir lliure anotat de Tate, Gatling va ampliar l’avantatge (67-72) amb una cistella precedida d’uns passos claríssims d’Ortiz.

Restaven 28 segons i la fortuna no es va aliar amb el Cadí. Bahí no va encertar amb els tirs lliures i Tate va sentenciar per al Saragossa. Acabat el partit, sonora xiulada als àrbitres i a Cantero, que va negar la salutació a una tensa Tania Pérez, preparadora física del Cadí, mentre Gimeno seguia provocant el públic.