ELS DETALLS

El líder no afluixa

El Barça, amb les rotacions que va anunciar Xavi, supera el Cadis amb gols de Sergi Roberto i Lewandowski per mantenir la diferència de 8 punts respecte al Madrid || Ferran Torres, titular, va firmar una actuació notable en la qual només li va faltar marcar

Ferran Torres i Lewandowski celebren el gol del polonès.

El Barcelona, amb un recuperat Ferran Torres, va complir davant del Cadis (2-0), en un partit que el líder de LaLiga va decidir amb dos fogonades de Lewandowski i Sergi Roberto al tall del descans. El líder va sumar així la setena victòria consecutiva a la Lliga i manté l’avantatge de vuit punts respecte al Reial Madrid, al completar un altre matx sòlid. Amb el duel europeu davant del Manchester United a tocar, Xavi va complir el que havia dit a la prèvia i va apostar per les rotacions.

Eric Garcia, que havia estat titular en un dels nou últims partits de Lliga, va ser la parella de Christensen a l’eix de la defensa, Sergi Roberto es va situar a la medul·lar i Ferran Torres va ocupar la punta dreta de l’atac. També Ansu Fati va gaudir de la seua oportunitat.El Barça va entrar amb bon peu. Sense Pedri, lesionat, Gavi va jugar més alliberat a la zona ampla, Christensen va reaparèixer com el capità a l’eix i Ferran Torres va recuperar el somriure.

Va ser el gran animador del primer temps. Escorat a la dreta, va ser un malson per a Arzamendia. Va estar a prop d’obrir el marcador als 20 minuts amb una brillant jugada individual.

El seu tret, tanmateix, va sortir desviat. L’exjugador del City va tornar a brillar al tall del descans amb una jugada similar. Aquesta vegada va centrar.

Lewandowski es va tirar en planxa i va topar amb Conan. El refús el va recollir Sergi Roberto i va avançar a plaer el seu equip firmant l’1-0. El de Reus va servir poc després un caramel a la frontal al matador polonès, que va creuar una puntada rasa per encarrilar el partit al tall del descans (45+1).

Quinzè gol a LaLiga del 9 blaugrana que encadenava tres encontres sense marcar.El Cadis va buscar defensar-se sense renunciar a sorprendre el Barça en transicions ràpides o a pilota aturada. I l’estratègia a punt va estar de collir fruits. Roger Martí va guanyar l’esquena a la saga blaugrana i, en el mà a mà amb Ter Stegen, va anotar un gol que no va pujar al marcador per fora de joc.Amb el 2-0, el duel es va reprendre anestesiat.

Ferran Torres va continuar amb el seu monòleg per la banda dreta, Lewandowski va vorejar el tercer gol i el Cadis es va animar amb la pilota. Roger Martí va tornar a veure com l’àrbitre li anul·lava un gol, aquesta vegada per falta de Fali a Ter Stegen. Va passar el Cadis a jugar amb dos puntes i va trepitjar més l’àrea, mentre que el Barça, més tímid en atac, adormia el partit amb la pilota.El Cadis va buscar el gol en l’últim quart d’hora.

Van avisar els de Sergio González a pilota aturada amb un cop de cap de San Emeterio que va parar Ter Stegen. En la següent jugada, una altra mà providencial del porter alemany i el pal van evitar el gol de Chris Ramos, en una notable jugada individual. Lozano també va fregar la diana amb un cop de cap que va topar amb la fusta.

Però el 2-0 es va mantenir, igual que els 8 punts de diferència a la taula respecte al Reial Madrid. Un extraordinari gol de Sergi Darder en el temps afegit va donar ahir la victòria i aire a l’Espanyol en la visita al cuer Elx (0-1), que veu frenades de nou les seues aspiracions d’enganxar-se a la batalla per la permanència. El gol del centrecampista de l’Espanyol, que va arribar amb l’Elx en inferioritat per l’expulsió de Carmona en el minut 81, per doble groga, va posar el colofó a un partit vibrant i ple d’ocasions de gol, en el qual els dos porters van ser els grans protagonistes amb les seues intervencions.El matx va arrancar a un ritme frenètic.

Elx i Espanyol es van oblidar les pors i les precaucions als vestidors i es van ocupar en un cos a cos ofensiu espectacular. Ambdós equips van buscar la porteria rival amb dinamisme, protagonitzant nombroses arribades a l’àrea. Puado, molt actiu, va disposar de les dos primeres opcions de marcar.

Primer amb un tret alt després d’una relliscada de Magallán i, posteriorment, amb una rematada que després de tocar en el central argentí va refusar amb reflexos Edgar Badia. Malgrat les ocasions, els minuts transcorrien sense que arribés el gol. L’expulsió de Carmona, a deu minuts del final, va ser l’argument que va necessitar l’Espanyol per llançar-se a buscar el triomf.

Óscar Gil i Gragera van vorejar el gol i Darder, en una acció de potència i qualitat, va enviar la pilota a l’escaire per marcar el gol de la victòria.

El Barça-Madrid, el 19 de marçEl clàssic al Camp Nou entre el Barcelona i el Madrid es jugarà el 19 de març, les 21.00, després que LaLiga donés a conèixer ahir els horaris de la jornada 26. D’altra banda, el davanter anglès del Manchester United Marcus Rashford va firmar un doblet ahir davant del Leicester (3-0) i porta 16 gols en 17 partits des que va tornar del Mundial.