ELS DETALLS

El Finques Prats Llista empata contra el Vilafranca després d'un penal en contra a l'últim segon (4-4)

El Finques Prats Llista deixa escapar dos punts amb el cuer Vilafranca, que va empatar amb un penal molt rigorós a un segon del final || Va remuntar un 0-2 i es va posar dos cops davant, però no va poder matar el partit

Uri Codony, que repetia titularitat a la porteria, va fer un gran partit i va ser dels destacats del quadre llistat, que ahir no va estar fi.SANTI IGLESIAS

El Finques Prats Lleida Llista va fer un altre pas enrere en les aspiracions de lluitar per les places de play-off amb l’empat (4-4) que va cedir ahir a l’Onze de Setembre davant del Vilafranca, el cuer de la categoria, que només havia estat capaç de sumar un punt en les 18 jornades precedents. Ahir els de l’Alt Penedès, que tenen un peu i mig a Plata, van sumar el segon en un final polèmic, ja que van anotar l’empat gràcies a un penal molt rigorós assenyalat a Xavi Aragonès per tocar la bola amb el patí a 7 dècimes del final, una acció del tot involuntària del jugador llistat i que el col·legiat valencià Albert Pérez va reconèixer a l’acabar que potser s’havia precipitat assenyalant la pena màxima. El duel va començar molt mogut.

Quan només s’havia superat el primer minut de joc, Jordi Badia veia la targeta blava per fer caure un rival i el Vilafranca tenia la primera gran ocasió per trencar la igualada, però Ribas va topar amb Uri Codony, que repetia titularitat. El Llista no havia entrat bé en el partit, molt precipitat i amb llacunes defensives. Un error precisament al darrere va propiciar el primer gol barceloní, quan Vázquez va servir cap enrere perquè Ribas, sol davant del porter llistat, es rescabalés de l’anterior error i situés el sorprenent 0-1 en el lluminós.

No va quedar aquí la cosa. Una incursió de Vázquez als cinc minuts va acabar amb la bola al fons de la porteria de Codony, però el col·legiat va anul·lar el gol a l’entendre que s’havia ajudat amb el patí. Però quatre minuts més tard sí que va pujar el segon gol visitant en una jugada rocambolesca i plena de fortuna.

Martí llança des de mitja pista, la bola pica a la xarxa lateral de la porteria i després rebota a l’esquena de Codony i entra a dins. Tocava remuntar i els llistats ho van aconseguir en tot just 30 segons. En el minut 10, Folguera va provocar l’exclusió del porter visitant i la consegüent falta directa la va executar de forma magistral el mateix jugador de Bell-lloc.

I només 30 segons després, Aragonès va robar una bola en defensa i va completar ell mateix el contraatac amb un fort tret des de mitjana distància que va sorprendre Ferrer, que després era substituït per Fernández al complir els dos minuts de sanció. El cop no va afectar el Vilafranca, que va tenir diverses ocasions per tornar-se a avançar, però en totes topava amb un gran Uri Codony.A la represa, el Llista va sortir molt més intens i en el primer minut de joc es va posar per primera vegada davant gràcies a una acció personal de Sergi Duch. Però el partit seguia sense control i quatre minuts després eren exclosos dos jugadors, un per bàndol.

Primer va ser Folguera i després Martí, però ni uns ni d’altres no van treure profit ni de la falta directa ni de la superioritat numèrica. En el minut 36, Badia es va plantar sol davant de Fernández, que li va endevinar les intencions. I uns segons després arribava la igualada del Vilafranca en una jugada personal de Villares que sorprenia amb una acció per darrere de la porteria.Els llistats van tenir ocasions per trencar de nou la igualada, la més clara un penal sobre Selva que Paiva va rematar a les guardes del porter.

Per fortuna, a la jugada següent va arribar el 4-3 en una gran jugada de Selva. El Llista hauria pogut sentenciar en un parell d’accions, sobretot a dos segons del final en un tir de Badia a porteria buida –el Vilafranca ja jugava sense porter. I va arribar la polèmica.

Després que els col·legiats no assenyalessin la desena falta del Vilafranca en dos accions clares, sí que van veure penal faltant 7 dècimes que va permetre als barcelonins arrancar el segon empat de la temporada, que deixa el Llista a cinc punts del Caldes, que és l’equip que marca el play-off.