El Barça es refà de la decepció copera derrotant el Mònaco

Els blaugranes es consoliden a la tercera plaça

Laprovittola, amb la pilota davant de la pressió de Mike James.

Laprovittola, amb la pilota davant de la pressió de Mike James.EFE/ ENRIC FONTCUBERTA

Després de la prematura eliminació a la Copa del Rei, el Barça va girar full ahir amb un triomf crucial contra el Mònaco (80-70) per consolidar-se a la tercera plaça de la classificació de l’Eurolliga i guanyar-li el bàsquet average a un rival directe amb qui ara té un avantatge de dos victòries. Malgrat manar al marcador durant gairebé tot el duel, el conjunt blaugrana va haver de serrar les dents en l’últim quart per frenar la remuntada visitant, impulsada per Mike James (14 punts). Tomas Satoransky, amb 15 punts i la seua contribució defensiva, va ser el barcelonista més destacat.El Barça va dominar l’assalt inicial amb rendes inferiors als deu punts gràcies, en primer lloc, a la seua asfixiant defensa sobre els talentosos manejadors rivals, que va permetre prendre una renda de sis punts al final del primer quart (24-18).Entre Higgins i Vesely, màxim anotador al descans amb 9 gols, van impulsar l’escapada del Barça al segon quart per anar-se’n al descans amb nou punts d’avantatge (50-39).

Més endollats després del pas per vestidors, els blaugranes van estendre l’avantatge (56-41, min. 22). Tanmateix, el Mònaco va apujar el llistó físic i els barcelonistes van perdre el focus, descentrats per dos faltes en atac de Higgins i una tècnica a Jasikevicius i la distància al final del tercer quart es va reduir a vuit punts (65-57).

Malgrat l’escomesa monegasca, que es va posar a tres punts a cinc minuts del final (65-62), el Barça va saber resistir i va acabar guanyant sense sofriment (80-70).