El Barça deixa escapar l'oportunitat de sentenciar LaLiga (1-0)

Un Barça sense intensitat, sobretot a la primera part, cau contra l'Almeria, que lluita per la permanència, i desaprofita l'ocasió de deixar gairebé sentenciada la Lliga | L'avantatge sobre el Madrid s'ha reduït a 7 punts

El davanter de l’Almeria El Bilal supera en carrera Christensen i batria amb aquest xut Ter Stegen per aconseguir el gol del triomf local.EFE/ CARLOS BARBA

Hi ha derrotes imperdonables com la que va encaixar ahir el Barça amb un dels equips que lluiten per la permanència. Però el que és pitjor, els blaugranes no van mostrar ni un gram d’ambició, malgrat tenir com a al·licient afegit que el Reial Madrid havia cedit un empat al derbi madrileny i que els de Xavi, per tant, podien haver deixat pràcticament la Lliga sentenciada si haguessin guanyat, ja que haurien ampliat la distància amb els blancs a deu punts. L’Almeria va sorprendre el Barça amb un solitari gol de Bilal Touré al minut 24 de partit, amb la qual cosa va posar fi a la mala ratxa de resultats de l’equip, que acumulava tres derrotes consecutives i va posar fi a una doble ratxa de l’equip blaugrana, que arribava a Almeria amb set victòries seguides en Lliga i mateix nombre de triomfs també a les últimes set sortides. Aquest resultat fa que l’equip blaugrana vegi retallada en un punt, fins als set, l’avantatge sobre el Reial Madrid.

El ritme va ser lent i sense gaire presència a les àrees. La millor ocasió en el primer quart d’hora va ser una rematada de cap, lliure de marca, de Sergi Roberto, a centrada de Jordi Alba, que se’n va anat molt més amunt de la porteria de Fernando. L’Almeria sí que va aprofitar la primera que va tenir. Rodrigo Ely va recuperar davant de Gavi i va enviar la pilota a dalt buscant Bilal. Aquest la va baixar a Luis Suárez, que l’hi va tornar. Bilal va guanyar la carrera a Christensen i es va plantar sol al davant de Ter Stegen per afusellar l’1-0.La diana va tenir un efecte positiu en el conjunt d’Almeria, que tot just un parell de minuts més tard hauria pogut fer el segon en dos córners consecutius, un amb una rematada acrobàtica de Léo Baptistao i a continuació amb una rematada de cap alt de Rodrigo Ely.

Xavi va buscar la reacció en el descans donant entrada a Raphinha, retardant Gavi a la medul·lar i sacrificant Kessie. El tècnic blaugrana, per cert, va veure targeta groga al poc d’iniciar-se la segona meitat: és la cinquena aquesta temporada i no podrà asseure’s a la banqueta del Barça al pròxim duel de Lliga amb el València. El Barcelona intentava tenir més presència a l’àrea d’Almeria, però seguia sense idees als metres finals, on no hi va haver ni rastre de Lewandowski durant els 90 minuts. Fernando es va avançar a Sergi Roberto després d’un túnel de Raphinha i després el mateix extrem va rematar malament una centrada des de l’esquerra. De nou va ser Raphinha el que va estar a prop, després d’una centrada des de l’esquerra a la qual no va arribar, per poc, el brasiler. Just abans, l’Almeria havia gaudit d’una ocasió per augmentar la renda, però la rematada de Luis Suárez va acabar desviada a córner. Pressionava el Barça per moments. Babic va desbaratar una contra quan De Jong se n’anava cap a porteria. Malgrat tot, el primer xut entre els tres pals del Barça en tot el xoc va arribar al minut 82, amb una rematada d’Alarcón que va aturar Fernando. L’equip blaugrana va acabar amb Araújo com a davanter centre. L’uruguaià va estar a prop de caçar una centrada de Ferran Torres, però tampoc ho va aconseguir. L’Almeria va acabar amb defensa de sis i fins i tot va desaprofitar un mà a mà d’Embarba davant de Ter Stegen. Ara, el Barça té com a pròxim compromís l’anada de semifinals de Copa del Rei al Santiago Bernabéu dijous, a les 21.00 hores.

Xavi: “No hem tingut ganes de guanyar, demano perdó a l’afició”

Xavi Hernández va lamentar a l’acabar el partit que “era un dia per donar un cop important a la Lliga” i que “no” tenen “excusa”. “No hem tingut intensitat ni ganes de guanyar i això és el que més em preocupa. Hem de mostrar més passió i avui ens ha faltat. Hem fallat i vull demanar perdó a l’afició, era un dia que teníem assenyalat, el Madrid va punxar i hem perdut una gran oportunitat”, va declarar. “L’Almeria s’està jugant la vida, ha començat la jornada en descens i ha posat la intensitat que requeria l’enfrontament. A nosaltres ens ha faltat aquesta intensitat i aquesta passió”, va afegir el tècnic. “A la segona part s’ha vist alguna cosa diferent, però ja era tard i ells han defensat molt bé. La primera meitat ha estat la pitjor de la temporada”, va concloure. Xavi Hernández, Gavi i Raphinha no podran participar en el partit amb el València, el tècnic a la banqueta i el mig i el davanter al terreny de joc. El motiu és que tots tres van veure amb l’Almeria una targeta groga. Per les seues protestes Xavi i Gavi, i per treure una falta quan no tocava Raphinha.