ESQUÍ DE MUNTANYA MUNDIALS

Els favorits no fallen als Mundials d'esquí de Boí Taüll

Itàlia i França es reparteixen els sis podis de la cursa per equips | Els duos formats per Axelle Gachet Mollaret-Emily Harrop i Matteo Eydallin-Robert Antonioli es van penjar l'or

Moment previ de la sortida de la carrera femenina.

Moment previ de la sortida de la carrera femenina.ISMF

La tercera jornada dels Mundials de Skimo de Boí Taüll va portar l’esdeveniment més llarg i tècnic de la setmana, la carrera per equips, que tornava al programa dels campionats després de quatre anys d’absència. Es tracta de la disciplina que més reflecteix l’essència de l’esquí de muntanya, en la qual els membres de l’equip han d’avançar junts tot el trajecte (uns 15 quilòmetres), salvant desnivells acumulats de 2.000 metres en pujada. La prova, que ha comptat amb la participació de 38 equips, 28 en la categoria masculina i 10 en la categoria femenina, amb un total de 76 atletes (només es disputa en categoria sènior), no va tenir sorpreses i els grans favorits van copar els podis, repartits els sis entre dos països, França i Itàlia, amb tres cada un.

En la categoria femenina, l’equip francès format per Axelle Gachet-Mollaret, que dimecres va aconseguir l’or a la Vertical, i Emily Harrop va dominar la prova des d’un inici. Va passar líder en la primera intersecció i va creuar la línia de meta amb un temps de 2 hores, 12 minuts i 48 segons, superant en poc més de tres minuts les italianes Alba da Silvestro i Giulia Murada, que es van penjar la plata. L’altre equip francès, format Célia Perillat-Pessey i Candice Bonnel, va completar el podi. La categoria masculina ha estat molt més disputada. En la primera part de la carrera, la distància entre els equips era mínima i era impossible apostar per quin s’enduria la victòria. Després de salvar els primers pendents, la batalla per l’or va quedar reduïda a dos esquadres, la italiana integrada per Matteo Eydallin i Robert Antonioli i la francesa de Xavier Gachet i William Bon Mardion. Els dos van lluitar per la victòria durant bona part del traçat i no va ser fins l’últim tram de pujada quan el duo Eydallin-Antonioli va obtenir una mínima diferència que els va permetre arribar en solitari, amb només 52 segons de renda sobre Mardion i Gachet, que van ser plata, mentre que els també italians Davide Magnini i Nadir Maguet (+3:52) van aconseguir el bronze. Pel que fa a la representació espanyola, l’equip format pel català Pau Coll i l’aragonès Antonio Alcalde va acabar en la tretzena posició, a gairebé 22 minuts dels campions (+21:53). El Mundial viurà avui una jornada de descans per preparar la prova reina de demà, la Individual Race.