HÍPICA INTERNACIONAL

Marçal Piró inicia el camí de París a la Copa de les Nacions

El lleidatà va ser elegit a última hora per completar la selecció espanyola

Marçal Piró debuta avui amb la selecció espanyola en la primera prova de la Copa de les Nacions.

El lleidatà Marçal Piró és la gran novetat a la selecció espanyola d’hípica que avui arranca la participació en el concurs de 4 estrelles de Montelibretti, a Itàlia, primera seu de la Lliga de Copa de les Nacions de concurs complet. El jove genet de Mollerussa, de 19 anys, va ser inclòs ahir a l’equip per cobrir una de les baixes, en el que serà el seu debut en la competició, la primera que puntua per als pròxims Jocs Olímpics de París 2024, el seu gran objectiu a llarg termini. En el torneig italià també hi haurà el seu mestre i mentor, Albert Hermoso, que competirà en la modalitat individual, també amb el repte de sumar els primers punts a la recerca de la segona participació olímpica després de la de Rio de Janeiro 2016.

Els dos lleidatans figuraven en una prellista de vint genets de la modalitat de concurs complet que va donar a conèixer la Federació Espanyola d’Hípica a finals de l’any passat per optar als Jocs de París 2024. El genet d’Os de Balaguer, vigent campió d’Espanya i de la Copa del Rei de l’especialitat, hi prendrà part amb Keenabout Wonderland Z, mentre que Piró debutarà a la Copa de les Nacions amb Volnay de la Triballe.El genet del Pla d’Urgell va reconèixer que la convocatòria d’última hora no “me l’esperava, ha estat una sorpresa”, encara que va mostrar la seua satisfacció per això. “Estic molt content perquè hagin confiat en mi, però l’afronto sense cap pressió afegida.

L’objectiu és que l’equip pugi al podi, que seria un bon començament, però serà complicat perquè les abundants pluges que han caigut durant aquests últims dies dificultaran molt la competició”, va afirmar Piró, que avui debutarà amb el programa de doma. Després de la jornada de descans de demà, dissabte es disputarà el cros i diumenge els salts. Espanya busca en aquesta lliga de la Copa de les Nacions la plaça olímpica per als Jocs Olímpics de París 2024.