FUTBOL PRIMERA CATALANA

El Mollerussa exhibeix solidesa i manté el liderat (1-0)

El Mollerussa venç una flexible Guineueta en un bon partit || La victòria el manté primer, amb dos punts més que l'Atlètic Lleida en el mà a mà pel liderat de Primera

Nico Magno pugna per una pilota aèria amb un rival de la Guineueta, ahir durant el partit al Municipal de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

El Mollerussa es va anotar una treballada victòria davant la Guineueta (1-0), un rival complicat que, malgrat les baixes, va plantar cara al líder en moltes fases del partit. El triomf manté els de Jordi Cortés a la primera plaça del grup, amb dos punts d’avantatge respecte a l’Atlètic Lleida. L’equip del Pla d’Urgell va començar millor que el rival i de seguida va tenir les primeres ocasions, com un bon tret que es va estavellar al pal al minut 11.

La Guineueta, amb un plantejament molt defensiu, que va provocar que el xoc tingués un ritme molt lent, també va buscar el gol en jugades a pilota parada o en algunes sortides al contraatac. El control del partit va estar sempre en mans del Mollerussa, però l’efectivitat no el va acompanyar i es va arribar al descans amb empat. Ja a la segona meitat el joc va discórrer segons els mateixos paràmetres però, al minut 61, una bona jugada d’equip va acabar amb una passada lateral al segon pal sobre Sodevila, que, després d’un perfecte control, va convertir l’1-0. El gol va fer reaccionar la Guineueta, que va avançar les línies i va començar a tirar pilotes a l’àrea. Els visitants van tenir alguna aproximació perillosa, però el Mollerussa va gestionar bé els últims minuts per mantenir a zero la porteria un enfrontament més.

Al final del partit, Jordi Cortés, entrenador del Mollerussa, va donar “molt valor a aquesta victòria perquè la Guineueta és una rival molt complicada i de la qual ja coneixíem la solidesa defensiva”. Pel que fa a la marxa del seu equip en el campionat, va declarar: “Hem tornat a demostrar que sabem defensar el liderat davant d’equips molt complicats.” “Cal seguir així i no abaixar el ritme”, va concloure.