La Montmaneu 494 de BTT a Seròs estrena un tercer recorregut

De 55 quilòmetres, que completa els ja existents de 35 i 72, tots amb sortida des de Seròs | S'espera una participació de 200 ciclistes

La tercera edició de la prova ciclista de Seròs es va presentar ahir a la Diputació.XP

La Montmaneu 494 de BTT viurà aquest diumenge una tercera edició amb novetats. El Club Ciclista Seròs, que va recuperar la prova l’any passat després de dos edicions cancel·lades per la pandèmia, ha programat un nou recorregut que complementa els dos ja habituals. “Va ser una sol·licitud que ens van demanar els mateixos corredors per tenir una distància intermèdia, que no fos ni molt curta ni molt llarga”, va afirmar un dels membres de l’entitat organitzadora, Josep Xavier Teixidó, durant la presentació d’ahir.

El nou traçat serà de 55 quilòmetres i uns 800 metres de desnivell positiu, amb sortida i arribada a Seròs com les altres dos distàncies que es mantenen d’edicions anteriors, una de curta de 35 quilòmetres i 450 metres de desnivell acumulat, reservada als que s’inicien en el món de la bicicleta tot terreny, i una altra de llarga de 72 km. i 1.200 metres de desnivell molt més exigent i que posarà a prova la resistència dels corredors. Els tres circuits estan marcats en forma circular per la zona de Montmaneu, el cim més alt del Baix Segrià, amb 494 metres d’altitud i que dona nom a la prova.

L’organització, que espera una participació d’uns 200 ciclistes, una mica més dels que hi van prendre part l’any passat, tornarà a instal·lar una pantalla gegant a la línia de sortida que oferirà imatges durant la prova gràcies a les dos càmeres instal·lades al llarg del recorregut. També hi haurà servei de fisioteràpia i un esmorzar a l’acabar la prova. Serà també una bona oportunitat per disfrutar del paisatge de la zona coincidint amb l’època de floració dels arbres fruiters.