FUTBOL CLASSIFICACIÓ A L?EUROCOPA 2024

L'etapa De la Fuente arranca amb triomf

Espanya venç sense brillar Noruega en un duel que sentencia el debutant Joselu

El davanter de l’Espanyol Joselu va debutar amb la selecció amb un doblet en un minut tot just entrar.EFE/JORGE ZAPATA

La selecció espanyola de futbol va superar ahir (3-0) Noruega en l’inici de la fase de classificació de l’Eurocopa 2024, celebrat a l’estadi de La Rosaleda, que va servir per estrenar amb tres punts l’etapa de Luis de la Fuente al capdavant de l’equip espanyol. Amb un joc sense ostentacions, el més destacat va ser el brillant debut de Joselu amb la selecció. El davanter de l’Espanyol va saltar al camp en el 81, amb 1-0 en el marcador, i va anotar un doblet en pocs segons per establir el 3-0 final.

Els seus dos gols, Kepa Arrizabalaga, en porteria; Dani Olmo pel seu gol als 13 minuts i l’entrada al final de Dani Ceballos van ser els punts a destacar en una Espanya que va jugar a estones i que va guanyar gràcies a la falta de punteria de Sorloth. La selecció espanyola suma així tres punts, els mateixos que Escòcia, al capdavant del Grup A. La nova era amb Luis de la Fuente, tres mesos després del Mundial de Qatar, va tenir certa fortuna per començar, més enllà de la de no haver d’enfrontar-se a Haaland.

Una desviació de Leo Ostigard va enviar a la xarxa el cop de taló de Dani Olmo als 13 minuts, després d’una bona i pacient jugada espanyola, de banda a banda del camp. Espanya no va tenir problemes per aconseguir la possessió d’inici i el guió va deixar una Noruega tancada, ficada gairebé a la seua àrea en la jugada del gol. Mikel Merino va lluitar una pilota gairebé perduda, Carvajal la va posar a Morata, el capità va canviar de banda cap a Balde i el lateral la va posar a l’olla per a Olmo.

Espanya, que porta dos dècades sense perdre a casa un partit de classificació, va trobar el gol abans que el futbol i va patir certes desconnexions. Va manar i va rondar l’àrea rival quan va pressionar a dalt i va recuperar la pilota, però va patir darrere amb la sortida rival. Sense Haaland, Sorloth va donar treball a una Roja que, en una pèrdua de Laporte, gairebé encaixa l’empat.

Aursnes va forçar una gran parada de Kepa, mentre Espanya surava com podia, però amb poc. A la segona meitat, els de De la Fuente van patir per crear i, davant la falta de perill, el seleccionador va moure la banqueta. Van entrar Oyarzabal i Ceballos i Espanya va buscar la possessió però en un altre robatori de Sorloth, Kepa, salvador sota pals, va començar a erigir-se com el millor.

De la Fuente va buscar en Joselu la figura d’un rematador i va encertar de ple, perquè l’atacant va respondre amb un ràpid doblet. Primer rematant de cap a centrada de Fabián i poc després, en un robatori de Yeremi i un tret d’Oyarzabal, que l’atacant gallec va convertir en gol després del rebot.

El Barça confirma la lesió muscular de Christensen

El FC Barcelona va confirmar ahir que el defensa danès Andreas Christensen pateix una lesió al soli de la cama esquerra, que es va produir en el partit disputat amb la seua selecció davant de Finlàndia divendres.

Malgrat que el club no va estimar temps de baixa, estarà fora entre tres i quatre setmanes, per la qual cosa es perdrà el partit de tornada de les semifinals de Copa del Rei davant del Madrid. La seua baixa se suma a les de Frenkie de Jong i Ronald Araujo, a banda de les de Pedri González i Ousmane Dembélé, tots ells seriosos dubtes per al xoc coper del 5 d’abril a l’Spotify Camp Nou.