L'ICG Força Lleida perd a Cantàbria en els últims segons després de remuntar a la segona part

Encuentra. El tècnic va lamentar que “en la primera part no hem entès el pla de partit” i que “hem estat molt tous i amb molts regals” en el tram inicial

Rubén López de la Torre, més entonat ahir, rep la clara falta personal de Marín.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va encaixar ahir una d’aquelles derrotes que fan mal, ja no només pel fet per si mateix de perdre, sinó per com va succeir, gairebé en l’últim sospir i desaprofitant l’última acció per guanyar (68-67). Els lleidatans van anar clarament de menys a més des de la defensa, van remuntar en una bona segona part, però no van aconseguir el seu objectiu, encadenant per primera vegada en dos temporades tres derrotes que els deixa setens a la taula. El conjunt de Gerard Encuentra no va tenir una bona posada en escena, una cosa ja habitual, cosa que va permetre al Cantàbria portar el ritme del joc i del marcador, liderat per Smith i un exlleidatà, Mirza Bulic, que amb Cabral van fer molt mal a la pintura.

Amb cinc punts cada un van fer que abans de l’equador del primer període el seu equip doblés el Força Lleida (13-6), molt permissiu en defensa i poc precís en atac, on només Brito tenia certa clarividència. Amb la sortida de Koné el domini dels locals a la pintura encara va augmentar i el quadre càntabre va incrementar la renda fins una màxima de nou amb què es va tancar el període (25-16). En l’inici del segon acte les coses no van anar a millor, ja que els locals van elevar l’avantatge fins als onze punts (32-21) gràcies a l’encert de Smith i Bulic, amb l’ICG Lleida fallant cistelles molt clares sota del cèrcol i també tirs lliures.

La ferida encara es va fer una mica més gran amb el triple de Dago Peña (35-23), però l’aparició d’Urtasun, amb cinc punts seguits, va tallar la dinàmica i va obligar el tècnic local a parar el matx (35-28). La situació no va millorar per als càntabres i sí per als lleidatans, que van completar un parcial de 2-9, amb triple final de Brito, que va situar el desavantatge en cinc punts (37-32). Un altre triple d’Urtasun encara va reduir més les diferències (41-37), però una cistella de Peña des de més de vuit metres sobre la botzina de final de període va ser una gerra d’aigua freda per a un Força Lleida que se n’anava al descans set punts a baix (44-37) i unes sensacions molt semblants a les de l’altre dia davant del Castelló.La intensitat defensiva que tant va reclamar el tècnic lleidatà en l’últim partit havia d’aparèixer per intentar remuntar la situació, però tot just tornar dels vestidors, nou cop dur en forma de triple de Smith per posar al seu equip deu punts a dalt (47-37).

I quan pitjor estava la situació, un triple llunyà de Marcos va reactivar l’equip, que va encadenar un parell de bones defenses que li van permetre córrer i anotar amb facilitat per situar-se a un sol punt (47-46). El Força Lleida, que estava assecant per complet el rival, va tenir fins i tot diverses oportunitats de capgirar el partit, però va errar quatre triples consecutius abans que González, en una ràpida transició, empatés a 49, taules que els locals van desfer al final del tercer període (51-49).L’últim assalt no va començar res bé per als interessos lleidatans, ja que un parcial de sortida de 4-0 va obligar Encuentra a parar el partit (55-49). A la tornada, Marcos va tornar a vestir-se de líder i amb un triple, un robatori de pilota i sengles assistències perquè Brito anotés en contraatac i Urtusan un triple, el Força Lleida es posava per primera vegada al davant (55-57).

Bulic va empatar a 57, però Bakovic, molt actiu en el rebot ofensiu, va anotar un triple que donava la màxima renda fins aquell moment als lleidatans (57-60, m.36). No va tardar a replicar Smith i cinc punts seus i uns altres dos de Bulic van rellançar als seus fins al 64-60.Encuentra va tornar a parar el partit i de nou Marcos va ser l’antídot amb dos tirs lliures, abans que Vucetic robés una pilota i culminés la jugada amb un triple que posava de nou al davant el Lleida a dos minuts del final. Una altra vegada Bulic replicava amb el 66-65 i Vucetic posava el 66-67 quan faltaven 20 segons.

Mangas va demanar temps i la jugada li va sortir redona, amb Bulic d’estilet per situar el 68-67. Encuentra va preparar una última jugada amb 4 segons, però Marcos i Urtasun no es van entendre i allà va morir el partit

Va ser clau per remuntar el partit en la segona part, deixant el seu rival en 7 punts en el tercer quart

Després d’encaixar la tercera derrota consecutiva, el tècnic del Força Lleida, Gerard Encuentra, va lamentar que “en la primera part no hem entès el pla de partit. Hem estat molt tous, amb molts regals a les dos bandes, perquè igual fèiem una bona defensa però després ens guanyaven el rebot per penalitzar-nos amb un triple.

A més a més, ens generaven punts fàcils a la pintura i havíem parlat que no podia ser”, va assenyalar Encuentra, que, tanmateix, va valorar la reacció que va tenir l’equip en la segona meitat i que li va donar clares opcions per guanyar. “El nostre nivell de duresa defensiu ha canviat, hem defensat molt millor i els hem deixat en set punts en el tercer quart”. Tot i així, va afegir que “quan estem per sota ens falta una mica de paciència, tendim a tenir molta pressa en tirar i cal trobar l’equilibri”.

A més, va analitzar que aquesta paciència era especialment important en dies com el d’ahir. “Quan et fan el canvi en el bloqueig directe, llavors cal ser pacient i buscar bé l’avantatge”. Encuentra també va afirmar que “al final l’enfrontament s’ha decidit a cara o creu i porta un parell de partits gairebé seguits sortint creu, però en queden set per aprendre i millorar”, mentre va voler agrair el suport de la desena d’aficionats lleidatans que van viatjar fins a Cantàbria.