Ratxa truncada

El Cadí la Seu perd a Gran Canària en un mal partit i veu frenada la seua bona dinàmica de sis victòries seguides || Les urgellenques, negades des de 6,75, van tenir l'opció de forçar la pròrroga, però Bahí va errar el triple i cedeixen la cinquena posició al Gernika

Júlia Soler, contra Padilla, no va estar gaire encertada en el triple.

Júlia Soler, contra Padilla, no va estar gaire encertada en el triple.ÁREA 11

El Cadí la Seu, que dimecres passat ja va segellar la classificació per al play-off, va veure truncada ahir una ratxa de sis victòries consecutives després de perdre a la pista del Gran Canària (62-59) en un mal partit, sobretot ofensiu, amb molt mals percentatges en el tir de tres punts (5 de 31 intents) i amb excessives pèrdues de pilota. Tot i així, va poder forçar la pròrroga, però Geo Bahí va errar el triple just abans de xiular el final. La derrota, combinada amb la victòria del Gernika, l’allunya de la cinquena posició quan falta només una jornada per al final de la fase regular.

L’encert exterior de Stephanie Watts va donar el comandament al Cadí la Seu d’inici (2-5), però aviat van reaccionar les canàries gràcies al seu poder interior, amb Koné i Hollivay imposant el seu físic, i als triples de Holesinska. Dos cistelles seguides de la txeca van contribuir a capgirar el marcador, que ja reflectia un avantatge de vuit punts (19-11) superats els set minuts, obligant Jordi Acero a parar l’encontre.En la represa, les urgellenques van millorar una mica el percentatge de tret, però no com per tombar la situació, tancant el primer quart amb un desavantatge de set punts (24-17). El segon assalt va començar travat, amb les defenses imposant-se als atacs.

Després del 26-21 que va situar Raventós, els dos equips van estar més de quatre minuts sense anotar. Watts va trencar aquesta dinàmica amb cinc punts seguits que van completar un parcial de 2-9 per restablir de nou l’empat (26-26).El tècnic local va demanar temps mort, però no va evitar que les urgellenques dominessin gràcies al primer triple de Soler (26-29, m. 17).

El Gran Canària va tornar a reaccionar i amb un parcial de 7-0, amb cinc punts seguits de Scaife, va recuperar l’avantatge (33-29). Acero va tornar a parar el matx, però les locals van ampliar la renda fins als sis punts, reduïda a només dos al descans (35-33) gràcies a dos robatoris de pilota. En la segona part va continuar la igualtat, amb els dos equips alternant-se la superioritat en el marcador, però sense grans diferències.

Les lleidatanes van arribar a gaudir d’una màxima renda de cinc punts (44-49) gràcies a dos triples de Kovacevic i Soler i cinc punts seguits de Raventós, que van completar un parcial d’1-10, però no van saber rematar el duel. L’últim assalt va ser una guerra de nervis, amb rendes d’un o dos punts per als dos conjunts que va derivar en un final no apte per a cardíacs. A dos minuts per al final, el Gran Canària dominava de 4, però el Cadí va igualar-lo a 59 amb 7 segons encara per jugar.

Les locals van replicar amb tres tirs lliures de Holesinska que van acabar decidint, ja que Bahí, sobre la botzina, va errar un triple que hauria forçat la pròrroga.

Acero: “Els mals percentatges en el tir exterior ens han penalitzat”

Jordi Acero va assumir ahir que el seu equip no va tenir el dia quant al tir, mentre va lamentar l’inici. “En el primer quart ens ha passat el mateix que la setmana passada, llavors vam encaixar 29 punts i avui 24, sobretot amb quatre tirs lliures, dos en transició i uns altres dos per una mala comunicació.

Ho hem parlat al final del quart, ens hem activat i hem arribat al descans amb millors sensacions. Però en la segona part, encara que hem generat, hem tingut percentatges molt baixos en el tir exterior i això ens ha penalitzat”, va assenyalar el tècnic, que es va queixar del criteri arbitral. “Veig abusives les 27 faltes que ens han xiulat per 18 del rival, i els 32 tirs lliures d’elles i només 10 per a nosaltres”, va afegir.