FUTBOL CHAMPIONS LEAGUE FEMENINA

El Barça acaricia la final

El conjunt blaugrana pren avantatge en les semifinals al superar el Chelsea per la mínima a domicili || Un gol matiner de Graham Hansen, en una gran jugada individual, va ser decisiu

La noruega Graham Hansen celebra l’únic gol del partit, que va suposar el triomf blaugrana a Stamford Bridge.EFE/EPA/DANIEL HAMBURY

El Barça femení es va imposar ahir al Chelsea (0-1) en el partit d’anada de les semifinals de la Champions Femenina, disputat a Stamford Bridge davant de més de 26.000 espectadors. Amb un solitari gol de la noruega Caroline Graham Hansen en els primers minuts n’hi va haver prou per colpejar primer en l’eliminatòria i arribar amb avantatge al duel de tornada de dijous a l’Spotify Camp Nou, on es jugarà l’accés a la final d’Eindhoven, que seria la quarta per al conjunt blaugrana. En la reedició de la final del 2021, en la qual les blaugranes van conquerir el seu primer i fins ara únic títol continental, el conjunt de Jonatan Giráldez va necessitar només quatre minuts per obrir el marcador, en una magnífica acció de Graham Hansen partint des de la banda dreta, que va acabar en gol després d’un ajustat tir amb l’esquerra des de la frontal (0-1).

Al quart d’hora, Geyse va provar fortuna amb una rematada que va aturar Berger, i Sam Kerr va respondre minuts després examinant una Sandra Paños inèdita fins al moment. La mateixa australiana va participar als 24 minuts en la jugada que va acabar amb Reiten enviant la pilota al fons de la porteria blaugrana, però la col·legiada va anul·lar el gol per fora de joc. Les angleses van començar a créixer i abans de la mitja hora van disposar de la millor ocasió en una rematada de Reiten que Lucy Bronze va treure sota pals.

Tanmateix, després del descans el Barça va saber abaixar el ritme del matx, va controlar la possessió i hauria pogut ampliar l’avantatge, amb una rematada de Marta Torrejón que va acabar al pal, al minut 81, i que va significar l’última acció de perill del partit.