EL DETALL

Punt insuficient

El Vila-sana arranca un empat a la pista del líder Palau de Plegamans encaixant un gol a falta d'un minut i mig després de remuntar un 2-0 || El resultat li impedeix aspirar al primer lloc en l'última jornada, en la qual es jugarà acabar en segona posició

Jugadores de l’Alpicat celebren un dels seus dos gols ahir.

Jugadores de l’Alpicat celebren un dels seus dos gols ahir.SANTI IGLESIAS

Al Vila-sana li va sobrar ahir un minut i mig de partit a la pista del líder Palau de Plegamans. Va arrancar un empat, 3-3, un resultat sempre positiu en un desplaçament tan complicat, però el punt és insuficient per arribar a l’última jornada de la fase regular de la Lliga aspirant al primer lloc. El punt l’allunya matemàticament del liderat, que ja va segellar ahir el Palau de Plegamans, i no en té prou per assegurar-se la segona plaça, que es jugarà el 6 de maig a casa contra el Telecable Gijón.

El play-off està assegurat, però no el factor pista en el primer encreuament. El Vila-sana aparca ara la Lliga, ja que el pròxim cap de setmana afrontarà un repte històric. Participa a Lisboa en la Final Four de la Champions femenina, en la qual aspira a guanyar el seu primer títol, tot un somni per a un club tan jove com el del Pla d’Urgell.

Palau de Plegamans i Vila-sana són els dos millors equips de la Lliga, amb permís d’un Gijón que està a l’aguait. Els seus duels són ja un clàssic de l’hoquei femení estatal. Rivals a la Lliga, rivals a la Final Four continental i rivals a la Copa de la Reina.

Però en els últims partits l’equip barceloní ha evitat la derrota davant de les lleidatanes. Ahir no va ser una excepció.El partit va tenir un ritme molt viu des del primer minut, amb els dos equips buscant la porteria rival, conscients tant un com l’altre que el liderat estava en joc. El Palau de Plegamans afrontava el repte amb quatre punts d’avantatge sobre un Vila-sana que necessitava guanyar per aspirar fins a l’última jornada el primer lloc.El Palau de Plegamans va tornar a tenir en Aina Florenza la seua millor jugadora.

Autora ahir dels tres gols del seu equip, en l’1-0 (6’) va tenir una mica de fortuna, ja que la rematada va colpejar al patí d’una lleidatana i va superar Anna Salvat. En el minut 9 va arribar el 2-0, però el Vila-sana no es va descompondre, va continuar buscant les seues opcions i va igualar el marcador amb dos grans gols de Vale Fernández el 15 i de Maria Porta al 19. Amb el 2-2 es va arribar al descans.La segona part va mantenir el guió, però va ser el Vila-sana qui va trencar l’empat amb un bonic gol de Luchi Agudo en el minut 45 (2-3).

Tenien el triomf al seu abast, però a falta d’un minut i mig Aina Florenza va firmar el definitiu 3-3.

L’entrenador del Vila-sana, Lluís Rodero, dona instruccions a les jugadores durant el partit d’ahir.CLARA LIÁÑEZ