HOQUEI PATINS WS EUROPE CUP

El Voltregà es corona a la Final Four de Lleida

El conjunt d'Osona conquereix la segona Europe Cup de la seua història al guanyar el Braga portuguès en una final trepidant | Teixidó, amb un altre hat-trick, va liderar una victòria treballada

Els aficionats del Voltregà van envair la pista tot just acabar el partit, saltant des de la grada superior.JAVI ENJUANES

El Club Patí Voltregà va tornar a coronar-se campió d’Europa dos dècades després, i ho va fer a Lleida després de superar per 4-5 en una final trepidant i de contínues alternances al marcador un Braga molt competitiu que no va poder estrenar el seu palmarès europeu. Després de guanyar l’edició del 2002 –aleshores Copa CERS– davant del Porto –havia perdut una final dos anys abans– i quedar baixat en la ronda de semifinals de les Final Four de Lleida del 2018 i 2019, la segona davant el Llista, el quadre d’Osona va aixecar la seua segona Europe Cup liderat per Gerard Teixidó, autor de sis gols en el torneig.

El matx va ser una guerra d’estils entre dos equips que no van sortir a especular i que ja des de l’inici van anar a buscar el gol sense concessions. Abans de complir-se el primer minut, Burgaya hauria pogut marcar, però Filipe va salvar el gol sobre la mateixa línia. Després de diversos intercanvis de cops, el mateix jugador barceloní, com ja va fer en semifinals davant del Coutras francès, va inaugurar el marcador amb un cacau que va sorprendre el porter portuguès. El Braga es va asserenar i va capgirar el marcador gràcies a dos gols del veterà Victor Hugo (2-1, m.19), el segon dels quals des del punt de penal.

El Voltregà no es va enfonsar i va tornar a agafar avantatge amb dos gols de Burgaya i Teixidó en només un minut, l’últim en una jugada d’estratègia quan faltaven tan sols sis dècimes de segon per arribar al descans. A la tornada dels vestidors, el partit va seguir sense treva i el Braga va tornar a capgirar el marcador en quatre minuts letals, amb gols de Victor Hugo i Seixas (4-3, m.29). El Voltregà va encaixar bé el cop i només dos minuts després, Teixidó, en una gran jugada personal, restablia les taules.

Els lusitans haurien pogut avançar-se de nou, però ni Sanches, dos vegades, ni Hugo ni Trabulo no van aconseguir batre Estrada. Sí que ho va poder fer Teixidó amb fortuna, ja que el seu tir, que sortia desviat, va tocar el patí de Sanches i va entrar a la porteria, un gol que va ser decisiu. El Braga es va bolcar en els últims 8 minuts buscant la pròrroga, però ja no va poder capgirar el matx i l’eufòria es va desencadenar, amb els aficionats del Voltregà, que van omplir mig pavelló, envaint la pista.

Teixidó marca un dels tres gols d'ahir.

Teixidó marca un dels tres gols d'ahir.JAVI ENJUANES

Els aficionats del Voltregà van envair la pista tot just acabar el partit, saltant des de la grada superior. A la dreta, Teixidó marca un dels tres gols d’ahir.JAVI ENJUANES