El Palència corre la mateixa sort que l'Andorra en una altra nit màgica al Barris Nord

El Palència corre la mateixa sort que l'Andorra en una altra nit màgica al Barris Nord || Vintena victòria que certifica el bitllet per al play-off

Vucetic se les va haver amb Kasibabu i el serbi va sortir airós del duel físic.

Vucetic se les va haver amb Kasibabu i el serbi va sortir airós del duel físic.JAVI ENJUANES

L’ICG Força Lleida va tornar a vestir-se de matagegants i es va cobrar ahir una nova víctima de les grans, un Palència que venia amb l’aura de segon classificat i que va provar la mateixa medicina que anteriorment els va tocar prendre’s a Andorra, Valladolid o Estudiantes, entre d’altres. El quadre lleidatà va tornar a ser el de les grans ocasions en un Barris Nord entregat. Una altra victòria coral (88-81), amb revulsiu per a Encuentra arran d’una desqualificant, que permet segellar matemàticament la classificació per al play-off.

El partit va arrancar trepidant, amb els dos equips en mode atac i amb un encert molt alt. Després del 0-2 inicial amb una esmaixada de Kasibabu, al qual el Força Lleida tenia pràcticament lligat abans d’aparèixer en escena l’equip castellà i el seu talonari, el quadre lleidatà es va acréixer i es va disparar en el marcador, doblant el rival complert el minut 4 (12-6). Els de Gerard Encuentra movien molt bé i ràpid la pilota buscant la millor alternativa, que gairebé sempre encertaven.

El segon triple seguit de Marcos situava la renda en set punts (15-8) en l’equador del període.El Palència, gràcies sobretot a Wintering i Ortega, va parar la sagnia, però els lleidatans van arribar al final del quart amb sis punts a dalt (29-23) gràcies en part als triples de Vucetic, que va recuperar l’efectivitat de principi de temporada. En l’inici del segon assalt es va mantenir el guió, amb un Força Lleida elèctric en atac i un Palència en mode estalvi d’energia, però sense anar-se’n del tot, ni quan l’avantatge va arribar fins als 9 punts (38-29, m.13), la màxima en tot el duel coincidint amb el primer triple de Jaume Lobo.Però allà es van embussar els lleidatans, que van començar a prendre males decisions i precipitar-se en atac. El Palència va jugar més sobri i a poc a poc va anar menjant terreny al Força Lleida, fins que un 3-9 de parcial va obligar Encuentra a parar el partit (41-38).

La sequera no s’aturaria allà, sinó que els castellans van engrandir encara més el parcial fins a un vergonyant 3-17 que els va donar la màxima renda, cinc punts (41-46). Però l’ICG Lleida no es va ensorrar i a base de defensa i amb bones transicions va aconseguir arribar al descans amb avantatge (48-46), gràcies a un triple de Diogo Brito sobre la botzina de final de període.A la represa, els dos equips es van deixar l’encert al vestidor i el tercer període va ser més travat, amb aturades i menys efectivitat. La igualtat va ser màxima, sense que cap equip aconseguís desenganxar-se, cosa que va provocar empats continus i alternança, que al final del període va caure del costat de Palència, després d’un exigu 13-17 de parcial de quart.L’últim assalt va començar amb un alley-oop de Martínez per a l’esmaixada de Kostadinov i una safata del base malagueny que van obligar Encuentra a parar el partit transcorregut només minut i mig.

Un triple de Brito va semblar tallar la dinàmica, però el duel es va enrarir per una acció que els col·legiats van assenyalar en contra del Força Lleida. Encuentra va protestar iradament i li va caure la primera tècnica, i poc després la segona per encaminar-se de nou cap als vestidors desqualificat. Una acció de Schmidt, a qui l’afició no perdona després del que es va viure en el play-off contra el Càceres, la va tornar a muntar encarant-se amb Urtasun.

El marcador reflectia una victòria de Palència per cinc punts (64-69), però l’ICG Lleida va reaccionar, com altres vegades, després de la desqualificant del seu tècnic, i amb un parcial de 10-1, amb triples seguits d’Urtasun i Marcos, va capgirar el marcador (74-70). Després d’un intercanvi de cops, un triple de Wintering va situar el 81-81 amb 50 segons per jugar-se. Allà va aparèixer Bakovic, que va rebre sota cistella i va anotar per forçar un tir lliure que va situar el 84-81 a 32 segons del final.

Rodríguez se la va jugar en el triple però va fallar, i Marcos, després de recollir el rebot, va forçar els tirs lliures que van acabar sentenciant la vintena victòria d’un Força Lleida que ja és oficialment equip de play-off.