ELS DETALLS

AEM: sense opció

L'AEM encaixa una clara derrota davant del Granada de Roger Lamesa, que va ser netament superior, però segueix en play-off a dos jornades del final || El conjunt andalús va resoldre el xoc en cinc minuts i va tenir ocasions per anotar més gols al primer temps

Andrea Gómez, resignada durant la celebració del primer gol del Granada poc després de l'equador de la primera meitat, obra de Laura Pérez.TONI JUÁREZ

L’AEM va encaixar ahir una clara derrota en la seua visita al Granada, dirigit pel lleidatà Roger Lamesa, que li va saber trobar els punts febles al conjunt lleidatà en una gran primera meitat del seu equip per acabar decidint el matx amb un 2-0 que es va quedar fins i tot curt per la gran quantitat d’ocasions que va generar el conjunt andalús. L’equip lleidatà no va trobar la manera d’entrar en el partit contra un Granada que va penalitzar molt l’esquena de la defensa aemista i que es va avançar en el marcador en el moment en què l’AEM començava a trobar-se millor. El primer gol va ser un cop a què el conjunt de Rubén López no va saber reaccionar i cinc minuts després va encaixar el 2-0, després que el conjunt local fallés dos ocasions clamoroses.L’AEM va resistir com va poder fins al descans i es va refer al segon temps, en què gairebé no va patir, però tampoc va poder posar en problemes un Granada que li pren la cinquena plaça al conjunt lleidatà.

Malgrat la derrota, el conjunt lleidatà segueix en play-off, sisè, amb dos punts de marge respecte al seu més immediat perseguidor i pròxim rival, el Cacereño, que va perdre ahir.Des de l’inici del xoc, a l’AEM li va costar evitar les combinacions del Granada, ajuntant moltes jugadores a la zona central entre el doble pivot i les mitjapuntes, que apareixien constantment per dins.Ja al minut 2, va arribar el primer avís granadí, amb un tret de Noe Salas des de la frontal que va acabar al pal després d’una intervenció erràtica de Laura Martí. Segons després, la uruguaiana Pamela va batre la portera de Guissona, però el gol va ser anul·lat per fora de joc.Noe Salas va tornar a avisar en dos ocasions abans del minut 10, definint fora un mà a mà davant de Laura Martí i enviant alt un xut des de la frontal. Un tímid avís de Mariajo de volea al 18 va ser el preludi de l’allau d’ocasions del Granada que van decidir el partit.

Després d’una falta lateral a favor de l’AEM, el Granada va muntar una contra en tres tocs i, des del centre del camp, Alba Pérez va trobar Laura Pérez a l’esquena de la defensa lleidatana i aquesta va anotar el primer al superar per alt Laura Martí (1-0). La golejadora va estar a punt de repetir als dos minuts i, en el servei de porta posterior, Salas va robar la pilota a Iris a l’àrea petita però va xutar al pal.El segon gol semblava qüestió de temps i va arribar aviat. En el minut 27, en una altra pilota a l’esquena de la defensa, Lauri va superar la sortida de Laura Martí amb el control i va anotar el segon a plaer (2-0).

El conjunt lleidatà va agrair la pausa d’hidratació, que va precedir un triple canvi de Rubén López en el minut 36. Iris, Anita i Laura Fernández, tres de les jugadores amb més presència a l’equip, van deixar el seu lloc a Gema Ginés, Patri i Yiyi.Amb els canvis, Rubén López va buscar una reacció que finalment va arribar al descans, encara que poc abans hauria pogut arribar el tercer gol local, amb un xut creuat de Noe Salas que Laura Martí va desviar per evitar el gol.A la segona meitat, el conjunt lleidatà va mostrar una versió semblant en defensa a la que li havia fet deixar la porteria a zero en els anteriors tres partits, però no va poder inquietar el Granada de l’exaemista Lamesa. Només Mariajo, amb un altre intent de volea, en el minut 56 i una centrada enrere en el 67 que Patri no va poder contactar amb el cap van atansar lleugerament al gol les lleidatanes.L’ocasió més clara de les locals, i gairebé l’única del segon temps, va ser un xut de Pamela després d’un mal rebuig, que va haver de refusar Laura Martí per evitar la tercera diana.

El Granada tampoc va buscar fer més sang i va continuar dominant a través del seu centre del camp perquè el partit acabés amb un 2-0 que els permet superar l’AEM a la classificació i guanyar-li l’average particular, ja que les lleidatanes van vèncer per 1-0 en el duel de la primera volta. Després de la derrota, el tècnic de l’AEM, Rubén López, va deixar clar que “ens ha costat entrar en el partit i competir”. Tanmateix, el tècnic no ho va atribuir a una mala aplicació del pla de partit sinó que va considerar clau que “hem fallat en coses en les quals no fallem”.

“Sobretot hem fallat en duels individuals, moltes badades a la línia de quatre, sumat que a l’espai el Granada és un equip molt bo”, va afegir Rubén López. L’entrenador aemista va justificar el triple canvi que va fer a la primera meitat dient que “quan et poses 2-0 és molt complicat, has de treure jugadores amb millor peu per tenir més la pilota”.Pel que fa a la gran quantitat d’ocasions generades pel Granada, el tècnic va detallar que “han estat per errors nostres. Hem comès errors infantils contra un gran equip i ho hem pagat”.

Encara que el preparador aemista va aclarir que “no me’n vaig content amb la primera meitat”, sí que va destacar que a la segona meitat “hem millorat, hem guanyat duels i hem estat més intenses i no han tingut gairebé ocasions”.Tanmateix, va detallar que “ens ha faltat clarividència als últims metres” per poder generar ocasions a la porteria granadina. En línies generals, Rubén López va dir que “una derrota no pot fer que ens ensorrem, perquè estarem vives fins al final”.Per la seua banda, Mariajo també va considerar que “a la primera part ens ha costat i ens hem quedat fins i tot sorpreses”. La davantera també va afegir que a la “segona part hem millorat però ha faltat enllaçar millor per dins” i va concloure dient que “l’equip té clar que depèn de nosaltres i lluitarem fins al final”.

Lara Martínez lluita una pilota amb la uruguaiana Pamela, una de les més destacades del Granada.TONI JUÁREZ

Mariajo, que va provar sort amb dos rematades de volea, controla una pilota amb la cuixa.TONI JUÁREZ

El lleidatà i exaemista Roger Lamesa, ahir durant el partit.