Futbol

L'AEM empata contra el Cacereño (0-0) i es jugarà el play-off en l'última jornada contra el Còrdova

L'AEM empata contra el Cacereño, el seu immediat perseguidor, i es jugarà el play-off en l'última jornada contra el ja descendit Còrdova | L'equip blau depèn de si mateix per jugar la promoció, però s'acomiada de l'ascens directe

Laura Fernández i Mariajo observen com la visitant Yoshimura prova d’aclarir una pilota.PAU PASCUAL

L’AEM va esperar fins a l’últim partit com a local per sumar un empat al Recasens, que permet lectures ambivalents. El conjunt lleidatà va deixar escapar l’oportunitat de segellar la presència al play-off d’ascens en la penúltima jornada, però tampoc va permetre que el seu immediat perseguidor, el Cacereño, s’emportés els tres punts del Recasens i li prengués l’última plaça de play-off, com sí que li va passar la setmana anterior a Granada. Així, l’empat a zero inicial es va mantenir durant els 90 minuts, en els quals l’AEM va anar clarament de més a menys.

Amb el punt sumat ahir, el conjunt de l’acabat de renovar Rubén López continua depenent de si mateix en l’última jornada per certificar la seua presència en la promoció d’ascens.Per aconseguir-ho, l’AEM ha de guanyar a casa del ja descendit Còrdova, ja que manté l’avantatge de dos punts respecte al Cacereño, l’únic que el pot atrapar. A més, al conjunt lleidatà li valdria que l’equip extremeny es deixés punts davant d’Osasuna, que es troba en plena lluita per l’ascens directe, l’únic objectiu del qual ahir es va acomiadar l’AEM. Tant Osasuna, com a Deportivo i Eibar avantatgen en cinc punts el conjunt lleidatà i els tres, amb el Granada, es jugaran l’única plaça d’ascens directe.

Els dos equips eren conscients que el matx tindria un guió clar, amb molts duels, poc joc combinatiu –sobretot per part visitant– i la pilota parada com a principal via per crear ocasions.I per això el més destacat del primer quart d’hora va ser l’homenatge que van retre a la prèvia les jugadores de l’AEM i les extremenyes a Susana Gómez i a Clàudia Reig, jugadores de la base de l’equip lleidatà que es van proclamar campiones d’Espanya sub-12 amb Catalunya. Poc després del minut 15, l’AEM va tenir el primer acostament, amb una rematada de Cris García a la sortida d’una falta lateral que es va perdre per poc. L’acció va precedir un gol anul·lat per fora de joc a Gema Arrabal, que va ser la que més va produir per a les lleidatanes.

El conjunt lleidatà tenia el control i arribava amb facilitat a tres quarts de camp, però no va poder convertir el domini en un gol. Va estar a prop de fer-ho una altra vegada Gema Arrabal, quan va definir fora una passada enrere de Laura Fernández (36’), minuts després que Andrea reclamés un penal per una agafada d’una defensa quan tenia posició franca per a la rematada. La mala notícia per a les locals va arribar al 40, quan la capitana Iris Aixalà es va haver de retirar del terreny de joc per una fuetada cervical, que la va obligar a sortir del camp amb un collarí i traslladada a l’hospital visiblement marejada, encara que va tornar al Recasens a la segona meitat. El ritme de partit es va trencar i l’AEM no es va retrobar amb el nivell de joc que havia mostrat anteriorment, les combinacions no eren tan ràpides i el Cacereño fins i tot va tenir dos accions per desfer l’empat abans del descans.

En els primers minuts del segon temps, l’AEM va tornar a colpejar, amb un enviament al segon pal que gairebé van fer entrar entre Arraval i la lateral dreta del Cacereño. Laura Fernández també va topar amb la defensa visitant al minut 55, quan aquesta va evitar el gol en una rematada de l’atacant aemista. Però el bon inici del segon temps no es va mantenir en el tram final, amb un Cacereño a qui li van funcionar les substitucions, mentre que a l’AEM, amb les baixes d’Anita i Yiyi, li pesava i molt el pas dels minuts. Les extremenyes es van apropiar del partit i van fer patir l’AEM, més per sensació que per ocasions, ja que Laura Martí només va intervenir en una sortida per evitar un mà a mà davant de Keefe i va veure com Edna (69’) i Ayaka (77’), aquesta última de falta, van enviar fora dos rematades des de la frontal. La de Guissona va mantenir per catorzena vegada la porteria a zero aquest curs i va mantenir l’AEM a les portes d’un play-off històric.