CICLISME IV TROFEU VILA DE JUNEDA DONES

Ingrid Ruiz, primera líder de la Copa Catalana de ciclisme al guanyar a Juneda

En elit va guanyar Ingrid Ruiz, Estefanía Jiménez va vèncer en sub-23 i Martí Pratginestós en júniors

El podi de la cursa femenina disputada a Juneda.

Al voltant de 70 ciclistes van participar diumenge en la quarta edició del Trofeu Vila de Juneda Dones, primera prova del calendari femení elit i sub-23 de la Federació Catalana de Ciclisme, a banda del II Trofeu Vila de Juneda Júniors, tercera cita del calendari d’aquesta categoria. La prova es va disputar aquest any en el mateix circuit que acull la tradicional Copa Critèrium masculina a l’agost, amb un recorregut d’1,45 km per volta i la clàssica pujada de Llambordes en la qual s’ubica l’arribada i que confereix a la prova lleidatana aquest caràcter tan especial.

La cita de Juneda, disputada en format en línia a 30 voltes per a les dos categories, va tenir el protagonisme absolut en dones en Ingrid Ruiz (Massi Tactic Academy), que va prendre la iniciativa en solitari des de les primeres voltes i que va liderar la carrera amb gran autoritat fins al final. Les seues companyes d’equip, Silvia Zúñiga i Annabel Martí, la van acompanyar en el podi. La millor sub-23 va ser Estefanía Jiménez, també del Massi Tactic. Tant Ingrid Ruiz com Estefanía Jiménez són les primeres líders de la Copa Catalana dones, que tindrà la seua segona cita el dia 20 a Lleida.

Pel que fa als júniors, la prova va ser molt més disputada. La victòria va ser per a Martí Pratginestós (Europa Tadesan BluePower CC Olot), seguit d’Albert Pla (Finques Feliu) i de Pau Bassas (Autoviu Grup CC Sant Cugat). L’organització (CC Colla la Pedalada de Juneda) va repartir premis, assolint els 400 euros entre col·laboradors, empreses amigues i públic assistent. A l’entrega de trofeus van assistir, entre d’altres, l’alcalde de Juneda Antoni Villas i el president del CC Colla la Pedalada, Norbert Herrera.