Segueixen en la pugna

L'ICG Força Lleida guanya el Juaristi en un partit molt estrany i manté esperances d'aconseguir el factor pista || Gerard Encuentra, de nou desqualificat

López de la Torre, que va ser irregular, intenta anotar davant de la defensa del jugador del Juaristi Buckingham.JAVI ENJUANES

L’ICG Força Lleida va complir i va guanyar (91-78), patint molt més del que l’arrancada de partit presagiava, i arribarà a l’última jornada de la fase regular amb les opcions intactes de lluitar pel factor pista a favor en el play-off. Els lleidatans van mostrar ahir les seues dos cares en més d’una ocasió i malgrat guanyar diverses vegades per més de vint punts d’avantatge en el tercer període, mai van aconseguir matar el partit, si bé tampoc van arribar a témer per la victòria, la vint-i-unena del curs que els deixa a una d’igualar els números de la passada campanya. La nota negativa va ser l’enèsima desqualificació de Gerard Encuentra al veure dos tècniques en poc més d’un minut.

El quadre lleidatà va sortir en mode corró, exhibint tota la intensitat que li havia faltat la setmana passada a Burgos. No havien passat ni deu segons i Marcos ja havia clavat el primer triple, al qual va seguir una esmaixada de González després d’un robatori de pilota. Trenta segons i el marcador ja reflectia un 5-0.

Allà no es va aturar el vendaval local, al qual es va afegir un Sidibé desfermat. Tres cistelles des de mitjana distància del senegalès i una penetració de Brito van situar un eloqüent 13-0 de transcorreguts tot just dos minuts. A Mikel Odriozola no m’hi va quedar cap altra que parar el matx perquè el seu equip es dessagnava.

El temps mort va fer efecte, no abans que Sidibé anotés la seua quarta cistella sense error i posés un 15-0 que va fer pensar que d’ahir seria un passeig militar per als de Gerard Encuentra. Però no va ser així. El Juaristi va reaccionar, no n’hi quedava una altra, i ho va fer gràcies al seu encert des de més enllà de 6,75.

Un triple d’Hevia i dos de Van Eyck van despertar els bascos, que a poc a poc van anar descomptant el desavantatge fins a deixar-lo en només cinc punts al final del quart (26-21), al completar un parcial d’11-21.

En el segon període, el Força Lleida va reprendre la millor versió, que li va permetre prendre una còmoda renda d’onze punts (35-24) i va obligar el tècnic rival a demanar un altre temps mort. Aquesta vegada l’aposta no li va sortir tan bé, ja que la diferència es va disparar fins a una màxima de 16 punts (40-24) amb una cistella a cèrcol passat de Lobo i tres punts de Bakovic, molt ficat.

El Juaristi, al qual només valia guanyar per continuar aspirant a la salvació, tornava a estar contra les cordes, però una altra vegada els triples el van treure de l’embús (42-34), encara que va ser només provisionalment, ja que un parcial final de 7-0, amb triple d’Urtasun, el tercer de la nit, i quatre punts de Sidibé, que ja n’acumulava 14, van deixar la renda en 15 punts al descans (49-34).

El quadre de Gerard Encuentra havia deixat bastant ben encarrilat el duel i només faltava rematar la feina per evitar una sorpresa, i amb aquesta premissa va saltar a la pista a la tornada dels vestidors. De fet, tothom ja donava per liquidat el partit quan la diferència va depassar la vintena de punts (68-47) a minut i mig per acabar el quart. Però tot es va complicar.

El Juaristi no es va ensorrar i va aconseguir reduir la renda a deu (70-60) al final del període enmig del caos en el qual s’havia sumit el Força Lleida arran de la tècnica assenyalada a Encuentra, que segons després veuria la segona i seria de nou desqualificat. El partit es va convertir per moments en un anar i venir, amb pèrdues un pèl absurdes i mals percentatges.

Tot i així, el quadre donostiarra es va mantenir en la batalla fins a gairebé el final, quan els triples ja no li van entrar i els lleidatans van acabar certificant una victòria més soferta de l’esperada a l’inici del partit que li permet arribar a l’última jornada de la fase regular amb opcions d’assolir el factor pista en el play-off. Haurà de vèncer l’Ourense, que no s’hi juga res, i que altres resultats acompanyin.