BÀSQUET LLIGA ACB

El Barça guanya al Baskonia (84-91) i aconsegueix la primera plaça

Venç a la pista del Baskonia i s'assegura el liderat en la fase regular a falta d'una jornada | Abrines i Laprovittola, els destacats abans de la Final Four

Maik Kotsar intenta superar el blaugrana James Nnaji.

Maik Kotsar intenta superar el blaugrana James Nnaji.ACB PHOTO / A. BOUZO

El Barça va certificar ahir la primera posició al final de la fase regular de la Lliga ACB amb un triomf davant del Baskonia (84-91), en un duel d’alt voltatge que va començar a cuinar amb un gran tercer quart. El parcial de 19-28 va ser determinant en el triomf blaugrana, trobant Abrines i Laprovittola en els moments importants. El Barça va començar castigant els errors defensius locals (21-24).

Els de Jasikevicius van provocar el primer moment complicat en l’arrancada del segon acte gràcies a l’encert de Kuric i la direcció de Jokubaitis, que va ampliar la renda fins als 7 punts. Els de Peñarroya van reaccionar amb un parcial d’11-0 que els va col·locar davant. Dos triples d’Abrines van donar aire al Barça i el partit se’n va anar al descans amb empat (45-45). Després dels vestidors, l’anotació es va disparar en els dos bàndols. El Barça va sumar de 3 en 3 i va recuperar la iniciativa en un marcador que tot just va tenir bretxes àmplies. El Baskonia no va perdre la cara al partit.

Díez va aconseguir frenar Mirotic, però els blaugranes no van deixar de trobar homes lliures. A cada cistella dels vitorians responien els barcelonistes amb la inspiració d’Abrines i Laprovittola. El Baskonia es va atansar des del tir lliure. A un minut del final, el Barça vencia per 4 punts (84-88), però Howard no va poder anotar des del 4,60 i Satoransky va rubricar la victòria per 84-91. Per la seua part, el Manresa va segellar la permanència a la Lliga ACB al guanyar a la pista del Breogán per un ajustat 81-82.