Futbol

L'AEM es queda sense play-off (1-0)

L'AEM cau a Còrdova per la mínima i es queda fora de la promoció d'ascens arran de la victòria del Cacereño contra l'Osasuna | El conjunt lleidatà es va veure en desavantatge amb un gol de falta al primer temps i no va trobar un empat que hauria estat suficient

Patri supera en conducció una rival del Còrdova, en una acció de la segona meitat.NATALIA ROMÁN

L’AEM va posar ahir fi a la seua temporada. Ho va fer a desgrat, però ho va fer, al perdre el seu partit davant del Còrdova, que ja arrancava el partit descendit, per 1-0 i veure com el Cacereño guanyava per idèntic resultat l’Osasuna. L’esmentada combinació va deixar l’AEM sense play-off, ja que el conjunt extremeny li va prendre la sisena plaça, l’última que permetia disputar la promoció.

Des que la local María Lara va avançar el Còrdova de falta en el minut 36, el conjunt lleidatà va desitjar un gol durant poc menys d’una hora, o bé seu, o bé de l’Osasuna, que ja perdia davant del Cacereño. Un sol gol era el que necessitava l’AEM, però no va arribar.El conjunt lleidatà el va buscar, més per fe que per joc o ocasions. Arribava a tres quarts de camp amb facilitat i en repetides ocasions, però a partir d’allà a les jugadores blaves se’ls ennuvolava la vista, l’àrea es feia petita i la porteria defensada per Sheyla, diminuta. Passaven els minuts i faltaven les ocasions, i l’AEM, a les mans de la pressió del partit, va fallar igual que tots els equips de la zona alta menys un, el Cacereño, l’únic que no ho podia fer.

Va perdre el campió Barça B, van empatar Eibar, Deportivo i Granada i va caure Osasuna a Càceres. L’únic equip dels set primers que va aconseguir el triomf va ser l’extremeny, que es jugarà una plaça a Primera contra Deportivo, Osasuna i Granada. L’altra serà per a l’Eibar, que va acabar segon gairebé per deserció de la resta i puja directe. Amb l’única baixa d’Iris, Rubén López va sortir amb el seu onze més reconeixible, en el qual tornava Anita després de complir sanció. El conjunt lleidatà va arrancar intens, guanyant duels i repel·lint bé les pilotes directes del conjunt cordovès, però ja va deixar entreveure que no seria el seu millor dia en atac.

En la primera falta lateral que va tenir, en el minut 6, cap jugadora va poder rematar la pilota al segon pal posada per Andrea. El següent acostament del conjunt lleidatà va arribar també a pilota parada, amb una falta molt pròxima a l’àrea que Mariajo va estampar a la barrera, deixant en res l’intent de les de Rubén López. El Còrdova va avisar poc després, amb una pilota llarga que va obligar a sortir Laura Martí de la seua porteria. La de Guissona va rebutjar la pilota, però ho va fer amb poca potència i la va recollir Barquero, que va buscar el gol a porta buida des de molt lluny i va enviar la pilota molt per sobre del travesser.

Després d’uns minuts amb poca activitat, el Còrdova va anotar l’únic gol del partit en el 36. Minori va fer una falta lluitant una pilota aèria que va provocar la targeta groga per a la japonesa i va derivar en el gol local. María Lara va llançar el lliure directe, va superar la barrera i va posar la pilota a l’escaire, malgrat l’estirada de Laura Martí (1-0). El cop va doldre l’AEM, que va trontollar fins al descans i va continuar buscant sense èxit la porteria de Sheyla, a la qual arribaven poques pilotes i, les que ho feien, li arribaven tan manses que només l’obligaven a recollir-les. Va arribar el descans i l’AEM l’afrontava com l’oportunitat de refer-se i buscar la remuntada per aconseguir el premi.

Però tot just començar el segon temps, el conjunt andalús va estar a punt d’anotar el segon. A la primera acció després de la represa, Laura Martí va treure una mà prodigiosa a tret de Lorena per evitar que les andaluses doblessin el seu avantatge. Quatre minuts després va ser l’AEM qui va tenir l’empat, però l’àrea rival semblava territori maleït. Mariajo es va plantar sola davant de Sheyla, però no va poder contactar amb la pilota quan entrava amb avantatge a l’àrea i, en la jugada posterior, va rematar a les mans de Sheyla. El Còrdova va tenir la més clara cap al final de partit, amb un tret llunyà d’Elisa Tomé que va obligar a intervenir de nou Laura Martí. Les lleidatanes ho van intentar a través d’Andrea i amb un tret llunyà d’Anita, però la diferència d’un sol gol se li va fer una muntanya a l’AEM. Els últims minuts van ser un exercici de fe perquè arribés un gol del no-res o que l’Osasuna fos capaç de fer el que no podia l’AEM. Però no va arribar i la temporada s’ha acabat.

Rubén López: “Sento molta pena”

Rubén López, entrenador de l’AEM, va arrancar així la seua declaració postpartit, després de quedar-se fora del play-off. El tècnic, visiblement emocionat, va reconèixer que “no hem estat a l’altura i no ho hem merescut” i ho va justificar que “ens ha pogut la pressió”. L’entrenador va ser més rotund encara i va afegir en diverses ocasions que “no estem preparades per a partits així i avui s’ha demostrat”. Tanmateix, el tècnic sí que va posar de relleu que “hem fet una gran temporada i això no ha d’oblidar-se. Avui et diria que és de notable alt, però realment és un excel·lent”.

Ningú comptava amb nosaltres per estar lluitant pel play-off a hores d’ara. Hem estat molt a prop d’aconseguir una fita històrica i cal donar valor a la plantilla, continuar treballant i creixent, perquè si ho fem bé tocarà jugar més partits així.

Sobre el matx en si mateix, va ser clar i va detallar que “no hem fet gairebé res. La primera part l’hem llençat a les escombraries, la segona ho hem intentat amb més cor que cap i no ha pogut ser”. Tot i així, l’entrenador no ho va atribuir a la manca d’intensitat sinó que va puntualitzar que “a partir de tres quarts de camp se’ns apagaven els llums, no teníem solucions. A més, les jugadores sabien que havia marcat el Cacereño i ha pesat el factor psicològic, ens hem precipitat i ha estat impossible trobar el gol en el segon temps”, va concloure. D’altra banda, l’Eibar va ascendir directament i el play-off els disputaran Deportivo, Osasuna, Granada i Cacereño. Athletic Club B i Albacete es van salvar i van condemnar al descens Granadilla Tenerife B i Rayo.