FUTBOL LLIGA DE CAMPIONS

El City de Guardiola destrossa el Madrid i jugarà la final

Els jugadors del City festegen la classificació per a la final.

Els jugadors del City festegen la classificació per a la final.EUROPA PRESS

S’ha acabat la llàntia dels miracles del Reial Madrid a Europa i les remuntades èpiques. El va engolir una màquina de fer futbol, una trituradora de rivals anomenada Manchester City, que va destrossar l’equip blanc (4-0) per plantar-se en la seua segona final de Champions (va perdre davant del Chelsea el 2021).

Dos gols de Bernardo Silva, un d’Éder Militao en pròpia porta, un altre de Julián Álvarez i, sobretot, un torrent de joc en la primera part, va esborrar el conjunt d’Ancelotti del mapa. Sempre tard, sempre pitjor, l’equip madridista va patir d’un millor esquema, de molts minuts de futbol i de la fam que aquesta vegada sí que va tenir l’equip de Guardiola, que buscarà davant de l’Inter de Milà la seua tercera Champions com a tècnic. Lligat de mans per un rival que va donar una de les exhibicions més brillants que es recorden en una primera part.

Les ocasions, que van arribar una després de l’altra, eren el reflex d’un domini insultant. Només dos mans impossibles de Courtois a dos cops de cap a boca de canó de Haaland van evitar la sagnia en els primers vint minuts. El Madrid, amb un Vinícius desaparegut, es va sostenir dempeus, però va ser només un engany.

De Bruyne va filtrar una magnífica centrada per a Bernardo Silva i el lusità va definir amb ferocitat, enderrocant el mur de Courtois, que ja havia esgotat els miracles i que tampoc no va poder fer res davant d’un cop de cap de Silva a l’àrea (2-0). Després del descans el Madrid va despertar i va poder ficar-se en batalla en una falta d’Alaba que va tocar amb els dits Ederson.

Però el City va tornar a la càrrega i Haaland va tenir la sentència, però va tornar a topar amb el porter belga i el travesser, que poc després res no va poder fer per evitar el gol de Militao en pròpia porta que liquidava l’eliminatòria. Julián Álvarez, en l’últim sospir, va tancar la humiliació blanca.