CICLISME ESPORT DE BASE

Més de 400 corredors en el Trofeu Speed Republik

Diumenge, amb les Copes Catalanes infantil i dones, a Torre Salses

Corredors arribant a meta en una anterior edició que va tenir com a escenari el barri de Cappont.SEGRE

Un total de 426 corredors, entre ells 62 dones, participaran diumenge vinent en la VI edició del Trofeu Speed Republik, club dirigit pel doble bronze olímpic Sergi Escobar, que serà puntuable per a la Copa Catalana infantil i que tindrà lloc a Torre Salses, entre els barris de Magraners i la Bordeta.

Les categories d’aquesta prova de carretera de ciclisme de promoció seran, per ordre de sortida, aleví (10.00), prebenjamí (10.25), benjamí (10.35), principiant (10.45) i infantil (11.55). El circuit tindrà una longitud d’1,85 km i els alevins faran cinc voltes (9,2 km en total), els prebenjamins i els benjamins una, els principiants dos (3,7 km) i els infantils nou (16,65 km).A més, es disputaran altres categories en el Trofeu Speed Republik sobre un circuit d’una longitud de 2.450 metres.

Per ordre de sortida, els primers a competir seran els cadets (9.00), que completaran 30 quilòmetres; a continuació els Masters 30/40 anys (11.45) que recorreran 40 quilòmetres; i els Masters 50/60 anys (12.50) que hauran d’afrontar 32 quilòmetres. Ja a la tarda, es disputarà la carrera dels ciclistes Elit i sub-23, a partir de les 15.00, i amb un recorregut de 66 km; les dones, amb sortida a les 16.50 i diverses distàncies en funció de la categoria (17, 27 i 36,75 km); i finalment tancaran la competició els júniors, amb sortida a les 18.00 hores i un recorregut a completar de 44 km.

Sergi Escobar, que des de fa uns anys s’ha proposat recuperar el ciclisme de base a Lleida, va destacar que hi haurà “dos Copes Catalanes en disputa, la infantil amb les categories de 7 a 14 anys, i la de dones, amb presència de ciclistes de tot Catalunya, a més d’Andorra i Aragó”.El doble medallista olímpic a Atenes 2004 va lamentar que “compto amb molt pocs suports i m’he de buscar la vida. Estem parlant de l’única carrera ciclista d’aquestes característiques que s’organitza a Lleida ciutat.

En anteriors edicions vam poder fer-la a Cappont (entre el Decathlon i l’Esclat), però l’any passat ens vam haver de traslladar a Torre Salses, on no hi ha electricitat i he de contractar generadors elèctrics amb el cost que això implica”, va concloure Escobar.