Motor

Alex Palou firma la primera pole d'Espanya en la Indy500

El mexicà Patricio O'Ward partirà des del cinquè lloc diumenge vinent després de tancar el seu intent de classificació en 233,158 milles per hora

El pilot espanyol Álex Palou mentre celebra la seva pole en la 107 edició de les 500 Milles aquest diumenge.EFE/Indy/Car/Chris Jones

Alex Palou (Chip Ganassi Racing) va firmar aquest diumenge la primera pole d’un espanyol a les 500 milles d’Indianapolis, que es disputarà el 28 de maig, després d’assolir una velocitat mitjana de 234,217 milles en les quatre voltes cronometrades, per les 234,211 que va aconseguir el segon classificat, el neerlandès Rinus VeeKay (Ed Carpenter Racing).

El mexicà Patricio O'Ward partirà des del cinquè lloc diumenge vinent després de tancar el seu intent de classificació en 233,158 milles per hora. El pilot de McLaren va començar fort en les dos primeres voltes, però va baixar el ritme en les dos següents i no va poder competir per la primera posició. Un lloc que es va adjudicar un Palou, qui va poder rescabalar-se d’haver-se quedat en segon lloc en classificació la passada temporada i aconsegueix el primer lloc en la 107a edició de les 500 Millas de Indianápolis.

A més, Palou, després de ser el primer espanyol en guanyar el títol de la IndyCar el 2021, aquest diumenge va trencar també aquest registre en la classificació de la Indy 500. "Això ho significa tot per a mi", va dir Palou a la retransmissió nord-americana amb un enorme somriure tot just aconseguir la pole. "Sabíem que anava a estar ajustat i va ser realment ajustat", va agregar.

L’espanyol va dir sentir-se "superfeliç" i "superorgullós", va explicar que a Chip Ganassi sabien que havien de ser "agressius" en la classificació i ha agraït al seu equip que li donessin "el cotxe més ràpid avui". Qüestionat sobre la possibilitat de segellar un maig espectacular, ja que va vèncer en el GMR Grand Prix la setmana passada, Palou va preferir ser caut i anar dia a dia. "Ho intentarem, ho intentarem. Continuem treballant, és una carrera|cursa dura. Anem a disfrutar ara de la pole, celebrar-ho amb el meu equip i preparar-nos per a la propera setmana", va detallar.

Palou començarà la històrica cursa d’Indianapolis com a líder del campionat de la IndyCar, després de guanyar el GMR Grand Prix i col·locar-se en primer lloc amb 174 punts, sis més que O'Ward.

Per la seua part, fora de la lluita per la pole i amb la seua posició assegurada des de dissabte, Agustín Canapino (Joncs Hollinger), lluint els colors de la bandera argentina, el seu país, al seu monoplaça, sortirà 27è, mentre que el brasiler Helio Castroneves (Meyer Shank) partirà des del 20è lloc.