Bàsquet

El Força Lleida perd a Valladolid el primer partit del play-off després d'una mala segona part (73-66)

L'ICG Força Lleida perd el primer partit del play-off després de desaprofitar una bona primera part | Els lleidatans van anar a menys després del descans

Marko Bakovic lluita al pal contra un jugador del Valladolid, en una acció de l’enfrontament d’ahir.ÁREA 11

L’ICG Força Lleida va iniciar amb derrota el play-off d’ascens a l’ACB. Va perdre ahir per 73-66 a la pista del Valladolid, en un partit en el qual va anar de més a menys, dominant amb autoritat la primera part, però veient-se superat després del descans. Demà tindrà una nova oportunitat d’aconseguir una victòria que li permeti afrontar els dos duels de la setmana vinent al Barris Nord amb el factor pista a favor.

El matx va començar molt bé per als jugadors que entrena Gerard Encuentra. La primera cistella de Miguel González va permetre als lleidatans anar davant des dels primers segons, ja que el Valladolid no trobava el cèrcol lleidatà, mentre que l’ICG Força Lleida anava ampliant a poc a poc la renda, que va passar del 2-8 amb una cistella de Villar a 6.10 del final del període a un 2-12 amb quatre punts més firmats per aquest jugador. Un triple de Pantzar –el més encertat ahir per part local, amb 15 punts, al costat dels 24 que va acabar aportant Kovacevic– va frenar la sagnia per al Valladolid que, no obstant, no sabia com frenar el joc lleidatà.

Un encertat González va mantenir l’avantatge en 9 punts (5-14) per tancar el quart amb un prometedor 10-18, amb dos cistelles consecutives de Sidibé. L’equip lleidatà va mantenir l’excel·lent nivell defensiu a l’inici del segon quart, portant l’avantatge a l’11-24 després d’un parcial d’1-6 amb una nova cistella de González i les dos primeres de Juani Marcos. Malgrat que el Valladolid va millorar el seu nivell d’encert, amb triples de Kovacevic, que va acabar sent un malson per als lleidatans, i de Kuiper, l’aportació d’Urtasun i de Brito, amb triple i cistella consecutius a falta de 4.58, mantenia una còmoda renda per als lleidatans (19-33).

En ple festival de triples, amb Pantzar, Belemene i Kuiper per part del Valladolid, i Vucetic i González pel Força Lleida, l’equip de Gerard Encuentra va arribar al descans amb un avantatge de 35-42, encara que el parcial d’aquest període –25-24– demostrava que per bé que el conjunt lleidatà mantenia el seu encert en atac havia començat a mostrar esquerdes en defensa. Aquesta tònica es va accentuar en l’inici del tercer quart, quan un parcial de 7-2 per al Valladolid va ajustar el marcador, 42-44.

L’encert de Marcos va tornar a donar un respir als lleidatans, però el Valladolid s’atansava lentament i va arribar a posar-se davant a poc d’acabar el període (51-50), encara que un estratosfèric triple de Marcos sobre la botzina va mantenir el Lleida davant (51-53) al final del període. A pesar que a l’últim quart el Lleida seguia davant amb avantatges mínims, l’equip ja no va poder evitar que en els últims cinc minuts el Valladolid tornés a posar-se al davant i, a poc a poc, aconseguir una renda que ja va ser inabastable per al Força Lleida que, si en el tercer quart només va fer 11 punts, en l’últim van ser 13, per cedir finalment per 73-66.