BÀSQUET COPA CATALUNYA

L'Alpicat, més a prop de l'ascens

L'Alpicat guanya el Sant Cugat i es jugarà la tornada a la Lliga EBA amb el Montgat || L'encreuament de quarts va quedar sentenciat en l'inici del tercer quart

Xavier Elvira es penja de la cistella durant el partit de quarts contra el Sant Cugat.POL PUERTAS

El Cochesinternet.net Alpicat està a un pas de tornar a la Lliga EBA després de guanyar ahir el Sant Cugat (85-58) i accedir a semifinals de la Copa Catalunya, on s’enfrontarà al Montgat, que ahir va eliminar el JAC Sants per un ajustat 60-63. Els dos finalistes de la Copa s’asseguraran l’ascens, encara que la promoció a LEB Plata d’alguns conjunts del grup C pot ampliar la quota. El duel amb el Sant Cugat va estar dominat pel conjunt de Marc Díaz des del principi.

Malgrat no poder comptar amb Tomaschek ni Castellnou, l’Alpicat va mostrar la seua superioritat defensiva i va anul·lar un rival que amb prou feines va anotar quatre tirs lliures en els primers compassos. Al final del primer quart, els lleidatans dominaven per 22-14 i els barcelonins van protagonitzar una lleugera reacció en el segon acte. Però després del 27-23, l’Alpicat va fer un parcial de 14-0 que li va tornar el control de la situació al descans (41-23).

En l’arrancada del tercer quart es va decidir el partit a favor dels lleidatans, que no van donar opció al Sant Cugat. Un 16-0 de sortida va donar a l’Alpicat una màxima renda de 34 punts (57-23). Els visitants, lluny d’abaixar els braços, van continuar treballant per retallar diferències, encara que van arribar a l’últim quart amb un desavantatge de 27 punts (66-39).

La relaxació dels jugadors dirigits per Marc Díaz va fer que el Sant Cugat maquillés el resultat durant l’últim acte i se situés a 18 punts amb el 67-49. Però va sortir a col·lació la qualitat dels lleidatans, que no van passar nervis. El dissabte 10, l’Alpicat es jugarà l’ascens amb el Montgat, que va acabar patint amb el JAC Sants per accedir a la final a quatre (60-63).

Els aficionats van omplir les grades del pavelló Antoni Roure.