Una derrota que salva el Celta

El Barça tanca la Lliga caient de forma intranscendent a Balaídos en la festa de la salvació de l'equip celeste || Ansu Fati torna a marcar i Lewandowski va acabar emportant-se el trofeu Pitxitxi

Gabri Veiga supera Ter Stegen en la jugada del primer gol del partit.

Gabri Veiga supera Ter Stegen en la jugada del primer gol del partit.EFE

El Barça, ja amb el títol de Lliga a la butxaca des de fa diverses jornades, va tancar la competició domèstica amb una derrota del tot intranscendent a Balaídos que va permetre al Celta mantenir-se una temporada més a Primera divisió, gràcies a un doblet del planter Gabri Veiga. Ansu Fati va tornar a veure porta per posar la por al cos als de Vigo, mentre que Lewandowski, que no va marcar, es va alçar amb el pitxitxi. El Barcelona va prendre la pilota d’inici davant d’un Celta més defensiu, que no va tardar a treure’s la pressió de sobre i l’intercanvi de cops va començar.

El VAR va anul·lar un gol a cada equip, primer a Kessie i després a Óscar Rodríguez, però només un minut després, Gabri Veiga va fer esclatar Balaídos amb l’1-0 amb el qual es va arribar al descans. El Celta va defensar aquest gol d’avantatge a l’inici del segon temps. Es va fortificar a prop de la seua àrea i aquest pla va funcionar.

El Barcelona amb prou feines va crear perill, més enllà de xuts sense risc de Marcos Alonso i Kessie. Xavi va fer un triple canvi, donant entrada a Dembélé i Ansu Fati, però tres minuts després va rebre el segon, en una centrada lateral de Gabri Veiga que va acabar dins de la porteria d’Iñaki Peña, que havia entrat per Ter Stegen. El Barcelona va silenciar el festeig de Vigo quan, a 15 minuts del final, Ansu Fati va culminar amb un cop de cap una gran centrada de Dembélé.

El gol va esvalotar Balaídos, preocupat amb cada atac del Barça, que malgrat que ho va intentar fins a l’últim segon, no va poder evitar la derrota, tot i que va poder festejar, a més de la Lliga, el Pitxitxi i el Zamora. Ara, viatge al Japó per a una patxanga.