El Barça torna el cop i se situa a una victòria de la final

Triomf consistent amb sis jugadors en dobles dígits de punts

Perry passa la pilota pressionat per Kalinic i Kuric.

Perry passa la pilota pressionat per Kalinic i Kuric.EFE

El Barça va reaccionar en gran amb una treballadíssima victòria per 79-90 a la pista de l’Unicaja que li permet recuperar el factor pista en les semifinals de la Lliga Endesa (2-1), i ho va fer apel·lant a la seua imatge més sòlida i coral amb fins a sis jugadors per sobre dels 10 punts i amb quatre màxims anotadors tots ells amb 12 (Kalinic, Satoransky, Laprovittola i Mirotic). Els barcelonistes tindran demà, també a Màlaga, la seua primera oportunitat de classificar-se per a la final de la Lliga Endesa en el quart matx. En una situació similar es troba el Reial Madrid, que avui (21.00) repeteix visita a Badalona amb 2-1 al seu favor després d’imposar-se en els dos últims encontres.

Davant d’11.000 espectadors al Martín Carpena, l’Unicaja va portar la veu cantant durant bona part del primer quart, però sense rendes gaire grans (17-12, m. 7). Un parcial de 0-8 va tancar el primer període a favor del Barça (17-20), però el quadre malagueny no es va acovardir i va arribar al descans amb avantatge (43-40).

L’enfrontament es resoldria per petits detalls i un serien els tirs lliures, a banda dels desajustos defensius de què va treure profit Satoransky, que amb dos triples i vuit punts consecutius va capgirar el marcador (49-52, m. 26). L’entrada de Kalinic va canviar encara més el decorat del seu equip, oferint defensa, assistències i molts ajuts darrere, acompanyat per Kyle Kuric (53-60, m.

28). L’avantatge del Barça no va disminuir, sinó que va anar creixent en un últim quart en el qual va saber rendibilitzar la renda fins al final sense patir gaire.