ATLETISME CAMPIONATS D?ESPANYA SUB-23

Berta Segura i Bernat Erta lluitaran avui per medalla

Els dos en les seues proves de 400 m, on ella a més va marcar el millor temps

Berta Segura, ahir durant la cursa.

Els atletes lleidatans Berta Segura i Bernat Erta lluitaran avui per les medalles a les finals de les respectives proves de 400 metres del Campionat d’Espanya sub-23, que es disputa a la pista Natàlia Rodríguez de l’estadi Camp Clar de Tarragona. Segura va guanyar la semifinal i es va classificar per a la final amb la millor marca de totes les participants (54.03). Aspira clarament a l’or, però tindrà una dura rival en Carmen Avilés que, com la lleidatana, ja és internacional absoluta.

Després de la gran sensació que va causar l’any passat com a sub-20 (finalista mundial i rècord d’Espanya amb 52.50), Berta Segura mostra gran vàlua amb els 52.67 de la setmana passada a Ordizia, que la col·loquen com a líder del 2023 i li van donar el bitllet per a l’Europeu sub-23.Berta Segura va reconèixer ahir en declaracions a SEGRE que “serà una final de 400 metres bastant disputada en general, però és veritat que a priori la rival més difícil serà Carmen [Avilés]”. L’atleta que entrena el tècnic lleidatà Iván Espílez aspira, no obstant, al màxim i com a mínim a aconseguir una de les tres places del podi.Per la seua part, Bernat Erta Majó també va obtenir l’accés a la final dels 400 metres i, a més, amb un mèrit afegit. El seu equip, el New Balance Team, el va inscriure en la competició però es va descuidar de confirmar-ho com és preceptiu.

A l’assabentar-se’n, l’atleta va poder inscriure-s’hi però li van assignar en una de les semifinals l’únic carrer lliure, que era l’1, en lloc d’un dels centrals. Tot un hàndicap, però tot i així va ser tercer en la carrera amb 47.09 i va passar a la final per temps. Avui tornarà a sortir en un dels carrers menys propicis, però aspira també a medalla.

“No m’he cansat gaire i estic bé per a la final. La medalla és factible i guanyar també, encara que Markel [Fernández] serà un difícil rival”, va dir Erta, que ja té bitllet per a l’Europeu sub-23.

Bernat Erta, la setmana passada a Ordizia.