CICLISME BTT

Llibert Mill i Alba Solés guanyen la Pedals de Foc

I Jagoba Areitio i Lluna Martí en la recuperada versió plata, més curta

D’esquerra a dreta, Diego Álvarez, Llibert Mill i Brandán Márquez, el podi masculí versió or.POL DURAN/PEDALS DE FOC NONSTOP

Els catalans Llibert Mill, amb un temps de 10 h 17’00”, i Alba Solés amb 14 h 07’41”, es van adjudicar dissabte la victòria, en categoria masculina i femenina, de la XVII Pedals de Foc NonStop, que va comptar amb la participació de 750 corredors en aquesta ruta tradicional de 213 km i 6.200 metres de desnivell positiu, creuant bona part de la Val d’Aran i les comarques veïnes (Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Pallars Jussà). En la versió plata, de 112 km i 2.700 metres de desnivell positiu, van participar 120 corredors, sent els guanyadors Jagoba Areitio, amb un temps de 5 h. 43’20”, i Lluna Martí amb 7 h.

20’11”, en categoria masculina i femenina respectivament. Quant a la participació lleidatana van destacar els germans Eva i Isaac Ledesma, que van participar en parelles mixtes en el recorregut or, i van quedar segons en la seua categoria.

La novetat d’aquest any pel que fa al recorregut era que es recuperava la versió plata que es va fer fins al 2016. La sortida va tenir lloc a la Torre de Capdella i l’arribada a Vielha. Però l’altra gran novetat va ser l’homenatge que va dispensar divendres l’organització als corredors que havien participat en més de cinc ocasions en la cursa. En aquest sentit, l’homenatge es va fer a tres d’aquests grups de fidels participants. Els Pedals de Llegenda, amb més de 5 participacions; els Pedals de Platí, amb més de 10; i finalment els Pedals de Diamant, amb més de 15.

En total 32 corredors que compten amb aquests registres. I entre tots ells va destacar Diego Fuentes, que ha participat en totes les disputades, inclosa la de dissabte, per la qual cosa és l’únic que pot presumir d’haver estat en les disset edicions. “Pel fet de ser llegendes els donem un passaport exclusiu i uns segells únics que lluiran en cada edició a partir d’ara.

També els entreguem una medalla personalitzada amb el seu nom i un mallot exclusiu per a ells conforme al seu estatus”, va explicar Pep Vega, president del Club Ciclista Pedals del Món i director de la Pedals de Foc NonStop.