ATLETISME COMPETICIÓ ESTATAL I CATALANA

Èrika Sellart, campiona d'Espanya sub-18 en javelina

Els atletes lleidatans obtenen sis medalles en el Català Absolut de l'Hospitalet

Jaume Sellart, Marta Mas, Èrika Sellart, Mar Serrano i Sandra Borda, ahir a Gijón.

L’atleta de Bellvís Èrika Sellart es va proclamar ahir campiona d’Espanya sub-18, en llançament de javelina, en la primera jornada de l’Estatal de la categoria que se celebra a Gijón i les finals del qual, també amb nombrosa presència lleidatana, conclou avui. Els atletes lleidatans també van ser protagonista en la primera jornada del Campionat de Catalunya Absolut, que se celebra aquest cap de setmana a l’Hospitalet de Llobregat, en què es van penjar sis medalles, amb diversos atletes més en finals i a prop del podi. A Gijón, Èrika Sellart, que competeix amb el club Avinent Manresa, es va proclamar campiona d’Espanya amb un llançament de 48.65 metres, 28 centímetres més lluny que la medalla de plata, Lara Iglesias, que va llançar a 48.37.

Sellart també ha estat aquest any medalla de bronze en el Campionat d’Espanya de llançaments d’hivern. En aquesta primera jornada Gina Torres, de l’Aldahra Lleida UA, va ser cinquena en 5.000 marxa i diverses atletes d’aquest club van passar a les finals d’avui. També va passar a la final de 2.000 obstacles d’avui Marta Mas, del Xafatolls.

En la primera jornada del Català Absolut, la lleidatana Aida Alemany (Hospitalet At.) va ser plata en 3.000 obstacles, distància en la qual Clara Colàs (Aldahra UA) va ser sisena. Elena Llobera (Ría Ferrol-C. Arenal) es va penjar la medalla de bronze en salt de llargada, mentre que Haja Gerewu, de l’Aldahra Lleida UA, va ser medalla de bronze en llançament de pes.

Pel que fa a la competició masculina, Arnau Monné (FC Barcelona) va ser medalla de bronze en 100 metres i en els 3.000 obstacles Roger Sans (Hospitalet At.) va ser medalla de plata, Roger Súria (CA Igualada) va ser bronze i Cesc Boix (CA Igualada), va ser quart. Theo Ruiz i Pau Aragonés, ambdós de l’Aldahra Lleida UA, van ser setens en perxa i 110 tanques i diversos atletes van passar a les finals d’avui.