TENIS WIMBLEDON

Corona per a Vondrousova

La txeca regna a Wimbledon al passar per sobre de Jabeur, que perd la segona final seguida del torneig britànic || És la campiona amb pitjor rànquing

Marketa Vondrousova posa amb el trofeu de campiona del torneig de Wimbledon.

Marketa Vondrousova posa amb el trofeu de campiona del torneig de Wimbledon.EFE/EPA/NEIL HALL

Una vegada més, la tunisiana Ons Jabeur es va esfondrar a la final contra Marketa Vondrousova, que ahir es va coronar com a campiona de Wimbledon (6-4 i 6-4). La txeca, en un partit impol·lut en el qual amb prou feines va cometre 13 errors, es va rescabalar de la primera final que va perdre d’un gran, al Roland Garros 2019, i amb 24 anys es va convertir en la campiona del torneig britànic, títol més important de la seua carrera esportiva. Jabeur haurà de continuar esperant per ser la primera guanyadora africana d’un Grand Slam.

Aquesta va ser la tercera final que perd, després de Wimbledon 2022 i US Open 2022, i va tornar a demostrar que els moments importants la superen. Va fer un gran inici de partit però va tornar amb les mans buides. Jabeur va guanyar 15 dels primers 20 punts i va arribar a situar-se 2-4.

Feia olor de primer títol per a la tunisiana, favorita davant d’una tenista que partia com a no cap de sèrie i que és la jugadora en l’Open Era amb pitjor rànquing al guanyar una final del torneig (42). Però va començar a fallar com una escopeta de fira. Va perdre el primer parcial, amb quatre jocs seguits perduts, i hauria pogut perdre també el partit amb l’1-0 i 40-0 a dalt per a Vondrousova.

Cinc punts seguits per a Jabeur, inclòs un passing de revés, van canviar el rumb de la tarda. La tunisiana va guanyar tres jocs seguits i es va posar amb 1-3 i servei. Però Vondrousova no es va amagar.

Es va sostenir en els moments difícils i es va aprofitar de la por de l’africana. Vondrousova va fer una última volea que li va donar el títol i es va llançar al terra de pura alegria. Per la seua part, Marcel Granollers va perdre a la final de dobles amb l’argentí Horacio Zeballos (6-4 i 6-4) davant el neerlandès Koolhof i el britànic Skupski.

Alcaraz desafia avui la història en la final del quadre masculíFalta un partit perquè Carlos Alcaraz pugui inscriure el seu nom al costat del de totes les llegendes que han conquerit l’All England Club, un dels llocs que va veure nàixer el tenis. És segurament el duel més difícil de tots, el repte només comparable a enfrontar-se a Rafa Nadal a Roland Garros. La terra es canvia pel verd per a la final més esperada.

Avui a les 15.00 hores, Alcaraz i Novak Djokovic, guanyador de set edicions de Wimbledon, s’enfrontaran pel títol en el torneig britànic.