FUTBOL MUNDIAL FEMENÍ

França i Colòmbia passen ronda

Completen els quarts de final a l'eliminar Marroc i Jamaica || Els seus rivals seran Austràlia i Anglaterra

Jugadores de la selecció de França celebren un dels quatre gols anotats davant de Marroc.EFE

França i Colòmbia van completar ahir les vuit finalistes de quarts del Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda, després de superar amb comoditat Marroc (4-0) i imposar-se amb esforços a Jamaica (1-0), respectivament. L’equip entrenat per Hervé Renard no va donar cap opció a les nord-africanes i va fer bo el favoritisme que li donava la cinquena posició al rànquing FIFA. La fluixa defensa marroquina només va aguantar quinze minuts sense rebre un gol, fins que una precisa centrada des de l’esquerra de la lateral Sakina Karchaoui va posar amb safata el gol a Kadidiatou Diani (1-0).El gol va ser un esperó per a les europees, que no van tardar gaire a fer el segon per mediació de Kenza Dali i el tercer, d’Eugenie Le Sommer, deixant el partit sentenciat en menys de 30 minuts.

Marroc va millorar en la segona meitat i va poder marcar, però Le Sommer va fer el 4-0 definitiu. Així, França es classifica per a quarts de final per quarta vegada en la seua història i lluitarà dissabte amb l’amfitriona Austràlia per accedir a semifinals, on ja va estar a Alemanya 2011.Per la seua part, Colòmbia es va classificar per primera vegada per als quarts de final d’un Mundial Femení, gràcies al seu triomf per 1-0 sobre Jamaica. Catalina Usme va aconseguir el gol del triomf de l’equip colombià, que es mesurarà a quarts dissabte davant d’Anglaterra.

Espanya torna a entrenar després d’un dia de descansvuitensquartssemifinal3r i 4t LLOCDesprés d’un dia lliure i de descans, en el qual les jugadores d’Espanya van aprofitar per passejar per Wellington, les internacionals van reprendre ahir els entrenaments a la capital neozelandesa, per preparar el partit de divendres de quarts de final davant de Països Baixos. Aquest matx serà arbitrat per la francesa Stephanie Frappart.L’equip va tornar a les instal·lacions de l’estadi Newtown Park i va reprendre amb intensitat la preparació per al seu pròxim compromís, en una sessió que va combinar exercicis tàctics i físics. La defensa i capitana Ivana Andrés va estar una vegada més absent de l’entrenament.

La jugadora té des de fa diversos dies unes molèsties al soli, encara que el seu quadre mèdic evoluciona de forma positiva i es preveu que podrà tornar a entrenar amb tot el grup en els propers dies.La sessió de pràctiques va estar centrada en molts exercicis de passades, dels més variats estils, jugades individuals, contraatacs i també de ruptura del bloqueig defensiu, una de les grans fortaleses de la selecció neerlandesa, davant de la qual es juguen passar a semis.FINALsemifinalquartsvuitens.