ATLETISME MUNDIAL

Polèmica: Bernat Erta, obstaculitzat a la sortida de la seua posta, es queda fora de la final del relleu 4x400

La reclamació de la Federació Espanyola va ser desestimada

Bernat Erta, amb el testimoni a la mà, xoca amb l’indi Amoj Jacob, que va obstaculitzar el lleidatà.EFE/JAVIER ETXEZARRETA

El relleu 4x400 estatal, amb el lleidatà Bernat Erta, es va quedar fora de la final mundialista després de ser setè en la seua sèrie per culpa d’un polèmic canvi de testimoni. Iñaki Cañal va entregar el primer en segona posició a Samuel García, que, en la seua posterior entrega a Erta es va veure perjudicat per l’indi Amoj Jacob, ja que a l’entregar el seu va obstaculitzar l’atleta lleidatà al posar-se cap a dins en comptes de buscar la corda. Aquest incident va perjudicar decisivament, fins al punt que Espanya va quedar relegada a la cinquena posició i després a la setena, amb Óscar Husillos intentant remuntar una situació que era impossible.

L’equip va registrar en meta un temps de 3:02.64. La Federació Espanyola va presentar una reclamació davant de l’organització que va ser desestimada i el relleu 4x400 no va ser repescat per a la final. Erta va assenyalar després de la cursa que “en el moment que anava a fer la tangent de carrer 2 a carrer 1 no va poder passar, hi ha una pantalla.

Després de la col·lisió estàvem fora de la cursa. Estic fastiguejat perquè portem amb aquest grup tres setmanes i teníem molta il·lusió”, va afegir el lleidatà molt emocionat després de l’incident. Els guanyadors de la primera sèrie van ser els nord-americans (Trevor Bassitt, Mathew Boling, Christopher Bailey i Justin Robinson), a qui acompanyaran a la final els indis i els britànics.

En l’altra sèrie els classificats van ser Jamaica, França i Itàlia, mentre que per temps també van accedir a la final Bostwana i els Països Baixos. En la categoria femenina, l’equip estatal, amb Eva Santidrián, Herminia Parra, Laura Bueno i Bárbara Camblor, va ser últim amb 3:31.91, per una cursa llastada per la mala entrega del primer testimoni. El gallec Adrián Ben, únic atleta espanyol a la final dels 800, va ser quart, a només 8 centèsimes del bronze, a un pas del podi que va liderar el canadenc Marco Arop, campió.

Ben va intentar sortir el més endavant que va poder però el ritme dels seus rivals i l’estratègia van provocar que passés la primera volta en antepenúltim lloc. Com en les anteriors dos rondes classificatòries, en l’últim revolt va començar la remuntada. Va intentar posar-se per dins, va aconseguir arribar a l’últim tram a l’esprint amb opcions d’aconseguir la medalla.

Al final es va quedar a un pas. Va entrar quart amb 1:44.91 i es va quedar amb la mel als llavis.L’etíop Amane Beriso Shankule va conquerir l’or en la marató amb un temps de 2:24:23, marca de la temporada, després de liderar una cursa en què Gotytom Gebreslase es va penjar la plata i la marroquina Yalemzerf Yehualaw va ser bronze. En categoria masculina, el lleidatà Ayad Lamdassem competeix avui en la distància a partir de les 7.00.