Una maneta per arrancar

El Barça torna a la Champions amb una actuació convincent i una nova golejada liderada per Joao Félix, que va firmar un doblet i va donar una assistència

La golejada hauria pogut ser més gran contra un feble Anvers

Robert Lewandowski no va perdonar i va aprofitar un servei de Joao Félix per anotar el segon gol. - EUROPA PRESS

El Barcelona va iniciar la seua etapa en la Lliga de Campions amb un tiberi davant d’un tou Anvers (5-0), el ventafocs del grup H, en un partit en el qual l’equip de Xavi Hernández, amb Joao Félix assumint els galons d’estrella, va ratificar les bones sensacions mostrades a LaLiga contra el Betis. Va començar amb bon peu l’equip blaugrana el seu camí cap als vuitens de final de la màxima competició europea, un dels objectius de Xavi en aquest primer tram de curs. El cert és que l’equip belga va permetre al Barça disfrutar d’una nit plàcida en el primer partit de la Champions de la història celebrat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys.

Joao Félix, autor de dos gols i una assistència, va tornar a brillar, Cancelo va demostrar que serà un jugador diferencial al carril dret, i també en la medul·lar, i Lewandowski va repetir com el matador de l’àrea que sempre ha estat. Però per damunt de tot va destacar la maduresa del Barça com a equip davant d’un rival, això sí, que és lluny de l’elit europea.

I és que 66 anys després l’Anvers tornava a disputar un partit de la màxima competició europea. I malgrat això no li va entrar la por escènica d’enfrontar-se a un històric de la competició i va jugar amb personalitat, sabent què fer amb la pilota amb el prometedor Arthur Vermeeren donant mostres de la seua qualitat en els primers onze minuts de partit, el temps que va tardar el Barcelona a anotar el primer. Allà es va acabar el partit per als belgues.I l’encarregat d’obrir la llauna va ser de nou Joao Félix. Després de la seua exhibició davant del Betis, el lusità va tornar a somriure, demostrant que de blaugrana sembla haver trobat la regularitat que li faltava al Metropolitano.

Per primera vegada en la seua carrera veu porteria en tres partits consecutius: contra el Luxemburg, amb Portugal, davant del Betis i l’Anvers, vestint la samarreta del Barcelona. La figura de Joao Félix va tornar a sobresortir vuit minuts després. Va traçar un desmarcatge que De Jong va interpretar a la perfecció per traçar una passada mil·limètrica. Aquesta vegada, en lloc de buscar el gol, va servir una centrada precisa a Lewandowski, que va marcar el segon a plaer amb l’interior de la bota dreta.

Quart gol del polonès amb el Barça aquesta temporada, que amb Joao Félix sembla haver trobat un soci fiable a la davantera. En el tercer xut a porteria va arribar el tercer, obra de Baitalle en pròpia porteria després de rebutjar una centrada de Raphinha. En 22 minuts, el Barça ja havia encarrilat el matx i els seus jugadors es van dedicar a controlar-lo, mimant la pilota i amb pinzellades de qualitat. En la represa, el monòleg blaugrana es va allargar.

No va tardar a arribar el quart gol (min. 54), obra de Gavi, i Joao Félix, abans de ser substituït entre aplaudiments, va firmar la maneta amb una rematada de cap després d’una centrada mil·limètrica de Raphinha. Amb tot decidit, la figura de Lamine Yamal va emergir al tapet de l’Olímpic per convertir-se en el jugador més jove de la història del Barça a jugar un partit de la Champions. I també volia polvoritzar el rècord de precocitat golejadora en la màxima competició europea, però haurà d’esperar.

Lewandowski i Gavi es van afegir al recital golejador i van debutar Lamine Yamal i Fermín López

Efectius dels Mossos d’Esquadra van haver de carregar contra centenars d’aficionats pertanyents al sector més radical de l’Anvers belga que es congregaven a l’avinguda de la Reina Maria Cristina de Barcelona, just abans de començar l’ascens cap a Montjuïc per presenciar l’encontre.

També s’havien produït altres enfrontaments entre seguidors de l’Anvers i les forces de seguretat en altres punts de la capital catalana.

Prop de 2.600 seguidors del club belga van estar presents a les grades del feu barceloní per animar els seus en la seua estrena en la competició europea. Alguns d’aquests aficionats, tanmateix, no van poder evitar generar mal ambient i la policia catalana va haver d’actuar.D’aquesta manera, el que era un esdeveniment històric per al club va ser aprofitat pels ultres de l’Anvers per causar desperfectes i actuar contra la policia.

Xavi: “És el millor nivell de l’equip des que en soc l’entrenador”

Xavi Hernández es va mostrar molt satisfet de la imatge i el resultat mostrats pel seu equip davant de l’Anvers en l’estrena de la Champions League 2023-24. El tècnic blaugrana va assenyalar que està “molt satisfet, molt feliç també pel resultat, però per damunt de tot pel joc. Crec que en els dos últims partits és el millor nivell que hem mostrat des que en soc l’entrenador.

És el camí. Hi ha futbolistes que han millorat l’equip. Crec que avui és un orgull veure l’equip, però cal donar-li continuïtat”, va considerar.D’altra banda, també va elogiar Gündogan i Cancelo. “Venen d’un club que juga com volem jugar nosaltres.

Ens han ajudat moltíssim. I també Joao Félix, que està gaudint.”

L’Atlètic perd dos punts en l’afegit

Un cop de cap d’Ivan Provedel, el porter del Lazio, en el minut 95 en l’última jugada del partit va impedir la victòria de l’Atlètic a l’estadi Olímpic de Roma (1-1), després que l’equip blanc-i-roig manés en el marcador des de la mitja hora d’encontre gràcies a un gol de Pablo Barrios.