LALIGA

El Girona escombra el Mallorca i se situa líder provisional

El Mallorca es va avançar al marcador, però els de Míchel van remuntar el partit amb solvència (5-3)

Los jugadores del Girona FC celebran el gol de su equipo, anotado por el delantero ucraniano Artem Dovbyk durante el encuentro liguero, correspondiente a la jornada 6 que enfrentó a ambos equipos en el Estadi Montilivi en Girona, este sábado. EFE/ David BorratEFE

EFE

El Girona de Míchel Sánchez va escombrar aquest dissabte al Mallorca per 5-3 a Montilivi, amb remuntada inclosa, per enllaçar la seua cinquena victòria, xifra inèdita del club a Primera, consolidar-se en places de Lliga de Campions i situar-se líder a l’espera dels partits del Reial Madrid i el Barcelona.

Els gols de David López, Artem Dovbyk, Iván Martín i Yangel Herrera, en la primera meitat, i de Sávio Moreira a l’inici del segon acte van donar continuïtat a l’excel·lent arrencada de curs del conjunt català, que ha sumat 16 punts de 18 de possibles i ha marcat 16 dianes en sis partits.

Abdón Prats va maquillar el resultat i el mal partit del Mallorca amb dos gols en el tram final, amb la dreta en el minut 88 i de cap en el 95.

El Mallorca va començar el partit en camp rival, amb un primer tret, de Sergi Darder, i dos córners en els primers tres minuts.

Va obtenir la recompensa al seu inici en el segon córner: la pilota va tocar a les mans de Viktor Tsygankov i González Fuertes va assenyalar penal. Vedat Muriqi va enganyar Paulo Gazzaniga amb un tret a la dreta del porter argentí, ajustat al pal.

La reacció del Girona va ser extraordinària, davant d’un Mallorca que va entregar les clau del duel i es va veure dominat. El Mallorca, tancat enrere amb una línia de cinc homes i una altra de quatre, va sobreviure a les primeres ocasions locals, de Dovbyk, Iván Martín i Yan Couto, però el domini inapel·lable del conjunt català aviat es va veure recompensat. La possessió va arribar a superar el 75 %.

Semblava que el gol local era inevitable i que acabaria caient pel seu propi pes, pels mèrits de Girona. Va caure en el minut 26: en una jugada embolicada en l’àrea després d’una falta lateral servida per Aleix García que David López va resoldre des de la frontal de l’àrea petita amb un potent tret.

L’1-1 va acabar de donar ales al Girona, que atacava amb molts futbolistes i monopolitzava la pilota. Els pupils de Míchel van tombar el marcador en el minut 33, amb un penal per mans de Samú Costa assenyalat a instàncies del VAR després de diversos minuts de revisió. El va transformar Dovbyk amb un rematada ras.

El 3-1 va nàixer de les botes del jove Sávio Moreira: es va escapolir de Pablo Maffeo amb un dríbling preciós, va córrer fins la línia de fons i va habilitar Iván Martín amb una passada de la mort perquè batés Predrag Rajkovic (37). El Girona havia marcat tres gols en els primers 40 minuts per segon partit seguit.

I en el 45 Yangel Herrera, novetat l’onze, va aconseguir el quart gol gironí de la tarda amb un fort rematada creuat amb la dreta.

Javier Aguirre va intentar canviar el guió del partit en el descans, passant del 5-4-1 a un 4-4-2 amb Amath Ndiaye en substitució de Siebe van der Heyden, però el Girona va continuar controlant la situació. Amb una marxa menys, però va continuar buscant la porteria rival i va celebrar el 5-1 en el minut 57.

El va firmar Sávio, arribat aquest estiu cedit per l’ESTAC Troyes francès (City Football Group) i ja convertit en ídol als seus 19 anys. Va ser una gran combinació que es va arrodonir amb una passada de Dovbyk per a l’extrem brasiler, que va superar la sortida de Rajkovic amb un xut creuat.

A l’hora de joc el partit va quedar resolt. Montilivi ja feia l’onada i Míchel va repartir descansos, pensant en la jornada intersetmanal. En els últims compassos del partit, Abdón Prats va aparèixer amb dos dianes per situar el 5-3 final.