FUTBOL LLIGA ELIT

Derrota en el debut a casa de l'Atlètic Lleida

L'Atlètic Lleida cau en l'estrena al Farrús davant d'un Viladecans que va fer valer la seua efectivitat

Amb dos gols d'estratègia i un al contraatac, els visitants es van emportar els tres punts

Bipeba, que va acabar expulsat, prova de robar la pilota a un rival.

Bipeba, que va acabar expulsat, prova de robar la pilota a un rival. - POL PUERTAS

REDACCIÓN

L’Atlètic Lleida va debutar ahir a casa en Lliga Elit amb una frustrant derrota amb el Viladecans (2-3), que deixa amb un punt als lleidatans després de dos jornades. L’equip barceloní va imposar experiència i rigor davant la joventut i ímpetu de l’Atlètic Lleida per emportar-se el triomf del Ramon Farrús gràcies a l’estratègia i els contraatacs. El duel va començar amb uns minuts de proves, sense gaire continuïtat amb la pilota, però en els quals es van agrupar la majoria d’ocasions del primer tram, creades a través de l’estratègia. El primer a avisar va ser el visitant Parra, amb una tímida rematada després d’una sacada de banda, poc abans que un altre servei lateral derivés en el primer gol.

En el minut 13, el Viladecans va aplicar a la perfecció una jugada assajada, enviant la pilota directament des de la banda esquerra al punt de penal, perquè Gallardo pentinés i el seu company al centre de la defensa, Espinosa, convertís el 0-1. Així, el conjunt de Xavi Bartolo es va veure al darrere en els primers compassos, després d’haver pogut avançar-se a l’11, amb un cop de cap de Konu després d’una falta servida per Peke. Javi Martínez va evitar el gol i, en el rebuig, Samba no va trobar la porteria amb la rematada.

Amb el 0-1, el Viladecans es va tancar al darrere i va esperar sense patir en excés el monopoli de la possessió local. De fet, el conjunt lleidatà no va inquietar més el porter visitant abans del descans.

Els lleidatans van arrancar la segona meitat amb més ritme i dos avisos, però van veure com el Viladecans penalitzava la seua vocació ofensiva amb el 0-2. En un enviament llarg, Parra va agafar la pilota, va superar amb facilitat Daouda i va batre Pau Torres amb un xut creuat (0-2, 50). No obstant, el central es va refer gairebé a l’instant, perquè va ser l’autor de l’1-2 en el 53, aprofitant al segon pal una pentinada de Pau Bosch. La reacció de l’Atlètic Lleida va estar a punt de completar-se, ja que cinc minuts després Bayona va enviar al pal un tret des de la frontal.

Però una altra jugada de laboratori del Viladecans, al 64, va acabar amb una rematada de volea d’Edgar que Pau Torres va rebutjar en direcció al central Espinosa, a qui li va rebotar la pilota per anotar el seu segon gol (1-3). L’última mitja hora va ser una constant dels intents dels lleidatans, davant de la fèrria defensa visitant. Villote i Youssef van posar a prova el porter visitant, que va resoldre les dos situacions i va veure com un altre tret de Youssef sortia fregant el pal (81’). Quan el gol semblava impossible i els locals jugaven amb un menys per l’expulsió de Bipeba, Konu va anotar un 2-3 que només va maquillar el marcador al 94.

“Ens n’anem amb la sensació d’haver desaprofitat una oportunitat”

El tècnic de l’Atlètic Lleida, Xavi Bartolo, se’n va anar del partit amb “la sensació d’haver desaprofitat una gran oportunitat”, ja que va considerar que el seu equip va estar “tou en la nostra àrea i poc efectiu en la del rival”.

“Dos gols del rival són errors nostres i si no els podem minimitzar, no guanyarem partits”, va afegir el tècnic, que va apuntar que “sempre hi ha coses bones per treure conclusions i a nivell ofensiu n’hem pogut crear moltes accions de gol i ens ha faltat una mica d’eficàcia”. “Crec que ningú s’hauria estranyat amb una victòria per 5-3”, va sentenciar el tècnic.