Remuntada èpica

El Barça capgira el marcador en els minuts finals en un partit en el qual el Celta va ser millor i es va posar amb 0-2

Doblet de Lewandowski i nou gol de Cancelo

Frenkie De Jong es va lesionar i va haver de ser substituït.

Frenkie De Jong es va lesionar i va haver de ser substituït. - EFE/TONI ALBIR

L’Estadi Olímpic Lluís Companys va viure la seua primera remuntada màgica (3-2) d’un Barça, que en vuit minuts, entre el 81 i el 89, va aigualir la festa del Celta, que fins als gols de Robert Lewandowski, en dos ocasions, i Joao Cancelo, havia domat el matx. Èxtasi a Montjuïc que va viure la seua primera tarda màgica. El Barça, a l’heroica, va sumar la cinquena victòria consecutiva a LaLiga.

La fúria del campió, i ara líder provisional a l’espera del resultat del derbi madrileny d’avui, va acabar amb les esperances de l’equip gallec, que es va avançar gràcies a les dianes de Jorgen Strand Larsen, en el primer temps, i del grec Anastasios Douvikas a la contra en el minut 76.Arribava el Barça després de dos 5-0 consecutius a Montjuïc i esperava allargar les bones sensacions davant d’un rival que havia sumat quatre punts en les cinc primeres jornades i que, després de la derrota, continua sense sortir de la zona baixa.El Celta tenia un pla i el va executar a les mil meravelles fins al despertar tardà del seu rival. Rafa Benítez va ofegar el talent blaugrana amb la seua defensa de cinc defenses i un bloc baix.

Va curtcircuitar l’equip gallec per dins tant als centrecampistes com als davanters locals, que a mesura que avançava el partit van anar impacientant-se.Només en els últims compassos es va retrobar el Barça amb el seu futbol, que en LaLiga no guanyava un partit que perdia per dos gols zero des del 14 de gener del 2018. Davant de les dificultats del Barcelona de combinar per dins, Marcos Alonso, ahir titular en lloc de Balde, va tenir més protagonisme amb la pilota per l’esquerra en el primer temps. Ni Joao Félix ni Lewandowski ni Gündogan no apareixien i Ferran Torres, una altra de les novetats a la dreta, amb prou feines generava perill. El gol de Vigo va arribar després de la sortida d’un córner.

El davanter noruec Larsen va creuar la pilota amb subtilesa (0-1, min.19). El Barça ho va intentar amb més coratge que joc. A Xavi no li agradava el que veia i, al sortir del vestidor, va donar entrada a Lamine Yamal i Ronald Araujo, que van entrar en substitució de Marcos Alonso i Oriol Romeu. Abans, en el minut 35, De Jong, afligit de molèsties al turmell, va ser substituït per Gavi.

El Barça va jugar el segon temps amb una defensa de tres centrals i cinc davanters –Ferran Torres, Joao Félix, Lamine Yamal i Lewandowski– per buscar l’empat. Tanmateix, va ser el Celta qui es va emportar el premi del gol, obra d’Anastasios Douvikas després d’un fantàstic contraatac ideat per Iago Aspas (2-0, min.76). Malgrat això, el Barça no va renunciar a la remuntada, i en vuit minuts va aconseguir el que semblava impossible. La connexió Joao Félix-Lewandowski va aparèixer en el minut 81.

En el primer xut entre els tres pals del Barcelona, va rematar acrobàticament el polonès (1-2). Quatre minuts després, repetia aquesta vegada rematant una centrada de Cancelo (2-2, min.85). Aquest va aparèixer com un davanter centre en el tercer (min.89) rematant amb l’exterior una centrada de Gavi.

De Jong podria estar més d’un mes de baixa

Frenkie de Jong pateix una lesió de la sindesmosi tibioperoneal distal al turmell dret, que pot mantenir-lo de baixa més d’un mes. De Jong va notar molèsties al turmell dret durant la primera part i va haver de ser substituït per Gavi en el minut 35.

El club va informar que les proves realitzades han mostrat que De Jong “pateix una lesió de la sindesmosi tibioperoneal distal del turmell dret”, que “és baixa” i que “la seua evolució marcarà la seua disponibilitat”. Els tres pròxims partits del FC Barcelona són dimarts que ve contra el Mallorca a Palma, tres dies després a casa contra el Sevilla i el 4 d’octubre a Porto.

Detinguts dos seguidors del Sevilla a Pamplona

Membres de la Brigada Provincial d’Informació de la Policia Nacional de Navarra van detenir ahir dos aficionats del Sevilla FC com a presumptes autors d’un delicte de tinença d’aparells explosius, inflamables o incendiaris. Els dos individus van ser identificats en un vehicle que portava material pirotècnic, pals i, sobretot, un aparell explosiu de fabricació pròpia consistent en un esprai al qual se li adossa un petard perquè produeixi una important explosió i que “pot arribar a causar importants danys i fins i tot greus lesions a les persones”.

Xavi Hernández: “Aquests partits abans es perdien”

L’entrenador del Barcelona, Xavi Hernández, va afirmar ahir que aquest tipus de partits “abans es perdien” després de remuntar en els minuts finals. “No ha estat un bon partit, però hem tingut coratge i caràcter guanyador”, va destacar el tècnic català en roda de premsa, que va sumar la seua victòria 50 en Lliga després de renovar divendres el seu contracte amb el club fins al 2025.

Xavi va apuntar que en la segona part va haver de ser “intervencionista” perquè l’equip “havia de sacsejar-se del tot” per capgirar el partit.Abans, l’egarenc va haver de donar entrada a Gavi en substitució de De Jong, que en el minut 35 es va retirar lesionat per unes malalties al turmell dret. “És una sensació incòmoda perquè Frenkie és fort i rarament demana el canvi. Si ho ha demanat és perquè alguna cosa hi haurà, però esperem que sigui el mínim possible”, va puntualitzar.Una de les claus d’aquest canvi de mentalitat, segons Xavi, és la nova generació de jugadors que emergeixen al club. “Aquesta generació, amb gent jove i de la casa, té una mentalitat diferent”, va indicar el preparador blaugrana, que va posar èmfasi que l’equip “no sempre jugarà de forma excelsa i pulcra”.