ELS DETALLS

Triomf sofert

L'AEM supera per la mínima l'Atlètic de Madrid B gràcies a un gol en pròpia porta i a les parades salvadores de Laura Martí

El conjunt lleidatà dormirà colíder, al sumar 7 punts de 9 possibles i dos triomfs fora de casa deixant la porteria a zero

Laura Martí va ser clau amb aquesta parada en el temps afegit del partit que va segellar els tres punts per a l’AEM. - PAU PASCUAL

L’AEM va suar sang, suor i llàgrimes per emportar-se el triomf en la visita al camp de l’Atlètic de Madrid B, que li permeten sumar set punts de nou possibles i aprovar, de moment, amb nota la gran assignatura pendent del conjunt lleidatà, la passada temporada, el rendiment fora de casa. En dos encontres com a visitant, l’equip de Rubén López ha sumat els sis punts possibles, que li permeten dormir colíder al costat de l’Espanyol i, a més, mantenint la porteria a zero en els dos duels.

Ahir la imbatibilitat es va explicar per una senzilla raó, un rendiment excepcional de Laura Martí, que en l’anterior matx de l’AEM se’n va anar contrariada i frustrada al veure com l’Espanyol li marcava en el 90, en una jugada en què podia fer més, i que ahir se’n va anar ser exultant del duel després de nombroses parades salvadores i una de decisiva en el temps afegit, que va permetre sumar els tres punts.Amb les cames fresques després de l’aturada de seleccions però llastada per les baixes de Laura Fernández i Sarah Gorham, Rubén López va fer debutar com a titulars a la Lliga la mitjapunta Mar Rubio i la del planter Meri Martorell, a qui va arribar el premi com a lateral dret després d’una temporada sencera en dinàmica del primer equip.

El conjunt lleidatà va arrancar molt actiu, robant a dalt i complicant la sortida de pilota del filial matalasser, acabat d’ascendir però que portava sense perdre a casa des del mes de febrer. Fruit d’aquesta bona pressió van arribar les primeres ocasions. Primer un tret tímid de Loba que va amarrar sense problemes la portera Adriana (1’) i després una rematada d’Anita en un córner despenjat per Raquel Quintana que va sortir a prop del pal (6’). A partir del quart d’hora, el conjunt local es va començar a assentar al camp i va anar guanyant metres i confiança en el seu joc. La seua primera ocasió va arribar a la mitja hora, en un córner penjat al segon pal que entre Palacios i Noe Fernández van refusar sota pals per evitar el gol. El duel se’n va anar a la pausa d’hidratació, per la sufocant calor que feia a Alcalá de Henares, i després la primera part va perdre el ritme. Tot i així, l’AEM va saber pescar en aigües tèrboles i es va avançar en el 44, a la sortida d’una falta lateral.

El conjunt lleidatà acostuma a trobar rematadora en les esmentades jugades, però poques vegades aconsegueix anotar i ahir va estar afortunat. La pilota penjada al segon pal va ser pentinada per la local Sara Martínez, que va introduir la pilota a la seua pròpia porteria intentant evitar la rematada de Palacios (0-1). La mateixa Sara Martínez va poder redimir-se abans de marxar al descans en un mà a mà davant de Laura Martí, també després d’una falta lateral, que la portera de Guissona va tapar de forma providencial per mantenir la seua porteria a zero.Ni a Rubén López ni a Virginia García, la tècnica local, els agradava el partit, perquè ambdós van introduir un triple canvi en el descans. L’entrenador aemista va canviar del tot el sector esquerra de la defensa i va donar entrada a Evelyn a l’extrem dret. Amb això va aconseguir que el seu equip patís menys en aquella zona, però va veure com l’Atlètic creava molt perill en pilotes llargs a l’esquena de la defensa.

Mentre que l’AEM va tenir accions per sentenciar al contraatac que no va saber transformar-los en ocasions, el conjunt local no va marcar pel recital de Laura Martí. Primer va tapar una rematada de Reyes des del punt de penal, clavant el genoll a terra (62’); després va treure una gran mà a baix a tret llunyà de Raquel (78’), abans de tornar a negar-li el gol a Reyes en un altre mà a mà (81’); i va culminar l’exhibició amb una parada salvadora en el 93 davant de Recio, que es va plantar sola a l’àrea i va estampar la pilota al cos de la meta aemista, que es va fer gran a la perfecció per confirmar l’assalt al feu de l’Atlètic B i sumar tres punts impossibles sense la seua actuació.

El tècnic de l’AEM, Rubén López, va ser clar en l’anàlisi del triomf. “No ha estat un bon partit, el millor és el resultat, mantenint a més la porteria a zero”, va declarar l’entrenador, que va mostrar la seua satisfacció perquè “és molt millor créixer arran de la victòria i veure els errors amb els tres punts sumats”.

Tanmateix, va lamentar que “a la primera meitat pensàvem que ens pressionarien més i no ho hem interpretat bé. I a la segona hem tingut opcions per matar el partit robant a dalt i la presa de decisions no ha estat bona”. “Si no sentencies, després t’ha de salvar la portera”, va afegir el tècnic, que va lloar la gran actuació de Laura Martí. “Ha estat decisiva per guanyar i hi haurà molts partits en els quals ens doni punts, perquè és una gran portera”, va subratllar.A més, el tècnic va justificar el triple canvi del descans dient que “teníem molts problemes per la banda esquerra i crec que els hem solucionat bé amb l’entrada de Núria Ferrer i Minori, a qui vull felicitar perquè no era fàcil entrar en el partit”. López va estendre l’esmentada felicitació a Meri Martorell, que va debutar com a titular a la Lliga amb el primer equip. “L’any passat va fer un esforç enorme, perquè va venir convocada molts dies sense arribar a jugar i va continuar treballant.

Avui ha tingut la seua oportunitat i ha fet un gran partit, me n’alegro molt per ella”, va concloure.La mateixa Meri Martorell va celebrar que “al final el premi arriba i sempre que pugui tenir minuts, estic contenta”. A més va reconèixer que “he acabat molt cansada perquè és difícil adaptar-se a aquest ritme”. Per la seua part, Laura Martí va reconèixer que “tenia moltes ganes d’afrontar el partit i de reposar-me de l’error davant de l’Espanyol i crec que m’ha sortit un bon partit”. La portera va destacar a més que “ha estat un partit molt dur, amb molts nervis, però aquests xocs es decideixen per detalls i avui a nosaltres ens n’ha entrat una i a elles no. Me’n vaig molt contenta amb el treball”.