MOTOCICLISME CAMPIONAT DE CATALUNYA

Doble títol per a Lleida

Aleix Ginés, de 13 anys, conquereix el Català de velocitat sent el més jove de la categoria i Zaida Teruel reedita la corona de Supersport 600

Tots dos, amb problemes per continuar corrent

Aleix Ginés, amb el trofeu conquerit diumenge a Calafat.

REDACCIÓN

El motociclisme lleidatà va triomfar aquest diumenge passat al circuit tarragoní de Calafat, on dos dels seus representants van conquerir el títol de Catalunya de velocitat en les respectives categories. El mollerussenc Aleix Ginés, de 13 anys, va conquerir la Copa Yamaha de 125 a falta encara d’una prova per disputar-se, mentre que Zaida Teruel, de 36, va reeditar la corona femenina de Supersport 600 i va acabar desena en la general del campionat, on la gran majoria són homes.

Ginés, que el 2021 va ser seleccionat per participar en les FIM MiniGP World Series i va ser campió del Català de Supermotard, títol que va reeditar el 2022, a més de ser quart en promovelocitat, ha donat enguany la sorpresa guanyant la Copa Yamaha de 125 sent el més jove de tot el certamen, en el qual els seus rivals tenen la gran majoria dos i tres anys més. Aleix, que debutava en la categoria, ha guanyat cinc de les sis mànegues, les dos últimes diumenge a Calafat, i ha estat segon en l’altra, amb un avantatge de 54 punts sobre el perseguidor més directe. “No comptava a guanyar, esperava estar cap a la meitat, però hem acabat guanyant. M’hi he esforçat tota la temporada, treballant de valent per estar al davant, i al final tot ha sortit bé”, afirmava el jove pilot de Mollerussa, que té com a gran ídol Marc Márquez.

Zaida, amb els trofeus, entre els quals l’últim del Català

Per la seua part, Zaida Teruel va aconseguir retenir el títol català femení de Supersport 600 gràcies a la victòria de diumenge a Calafat, on reapareixia després de tres mesos lesionada. “Arribava molt justa perquè portava tres mesos sense pujar-me a la moto i em va costar aguantar, però al final vaig poder acabar i sumar els punts per ser campiona”, va assenyalar la pilot de Menàrguens, que espera a veure si aquest cap de setmana podrà participar en l’Estatal de Jerez, ja que la RFEM està sospesant suspendre la categoria femenina per falta de participants. “Normalment només som sis dones i ja ens han dit que potser se suspèn. Si això passa no crec que es faci mai més”, lamenta.

Malgrat ser campions, tots dos tenen el futur en l’aire per temes econòmics. Aleix Ginés haurà de pujar a Supersport 300 perquè la seua categoria desapareix l’any que ve i això li suposarà a la família triplicar el pressupost, que ascendiria a uns 15.000 euros. “Necessitem patrocinadors perquè són molts diners. Si no els trobem hauré d’estar l’any que ve només entrenant per estalviar per al següent”, va explicar el jove pilot de Mollerussa. Zaida també espera obtenir finançament per córrer un altre any al Català.