HOQUEI OK LLIGA

El Vila-sana, líder en solitari

L'equip del Pla d'Urgell derrota la seua 'bèstia negra', el Gijón, en un gran partit que se li va complicar en el tram final

A falta de cinc minuts guanyava 4-1 i va encaixar dos gols que el van fer patir

Jugadores del Vila-sana celebren un dels seus gols, davant l’alegria dels aficionats. - CLARA LIÁÑEZ

Un duel entre els dos millors equips d’Europa mai decep. I el partit que van oferir ahir a Bell-lloc el Vila-sana i el Gijón no va defraudar en absolut. Les del Pla d’Urgell es van imposar 4-3 a les asturianes, que són la seua particular bèstia negra, ja que els ha privat de tenir ja algun títol a les seues vitrines. Hauria pogut ser una victòria còmoda, ja que el Vila-sana guanyava 4-1 a falta de cinc minuts, però el matx es va complicar en els últims instants, en els quals el Gijón va aprofitar errors de les locals per situar-se 4-3 i posar en perill el triomf local. Amb aquesta victòria, el Vila-sana se situa líder en solitari de l’OK Lliga Femenina, ja que el Palau de Plegamans va empatar 1-1 davant del Fraga (vegeu el desglossament).

El Vila-sana va saltar a la pista precipitat i volent resoldre el partit com més aviat millor. Victòria Porta va fer el seu primer llançament, que va sortir lleugerament alt, als 45 segons. El Gijón va aprofitar els nervis locals i als sis minuts Marta Piquero ja va tenir la primera oportunitat. I el 8 va arribar el 0-1, obra de María Igualada. Va reaccionar immediatament el Vila-sana que va aconseguir el control del duel, arribant a aclaparar el Gijón. Gimena Gómez hauria pogut marcar en el minut 9 però qui ho va fer va ser Luchi Agudo –quin gran partit, el seu–, culminant amb l’1-1 una jugada personal. I el 19 Laura Barcons va anotar el 2-1 amb el qual es va arribar al descans.A la segona part, el Vila-sana va mantenir la intensitat i va obrir bretxa en el marcador amb el 3-1 de Dai Silva (33’) i el 4-1 de Luchi (40’). La mateixa Luchi podia ampliar la distància però va fallar dos llançaments a bola aturada i el 4-2 de Sara Roces en el 46 va treure l’equip del partit i gairebé li costa la victòria. Al final, un merescut 4-3.

Rodero: “Pèrdues tontes al final gairebé ens costen dos punts”

L’entrenador del Vila-sana, Lluís Rodero, es mostrava satisfet per la victòria però lamentava que els errors en el tram final van condemnar l’equip a patir en els últims minuts. “Sap greu patir tant, perquè amb el 4-1 en els últims minuts hem comès errors. Pèrdues tontes al final gairebé ens costen dos punts”, va dir. Del partit va valorar que “hem començat amb nervis i precipitacions però a partir del 0-1 hem estat molt bé”. Va destacar el suport de l’afició: “Cada partit és important i veure com està el pavelló, amb gent que s’ha hagut de desplaçar.. Aquesta afició s’ho mereix tot.”