FUTBOL UEFA NATIONS LEAGUE

Hermoso torna amb gol

Espanya guanya Itàlia gràcies a un gol de Jenni a l'últim minut en el seu retorn a la selecció

L'equip lidera el grup amb un ple de victòries

Jenni Hermoso rep la felicitació de les seues companyes després de marcar el gol de la victòria. - EFE

Jennifer Hermoso va segellar el seu retorn a la selecció espanyola amb esplendor, amb un gol èpic sobre la botzina que va donar la victòria a Espanya davant d’Itàlia (0-1), històrica al ser la primera vegada en territori transalpí, en una Lliga de Nacions en la qual manté el ple de victòries i domina una classificació a la fase final que obriria la porta a la plaça olímpica. En l’altre duel del grup 4 Suècia va guanyar 1-0 Suïssa, amb la qual cosa Espanya és líder amb 9 punts en tres partits, seguida de Suècia amb 6, mentre que Itàlia en té 3 i Suïssa encara no ha puntuat.

Va tornar Jennifer Hermoso després de no estar en la primera convocatòria de Montse Tomé i es va carregar l’equip a l’esquena amb un gol en el minut 89 amb què va alliberar tota la tensió acumulada en l’aspecte personal i en l’esportiu, després d’un xoc travat en el qual Itàlia va exhibir un sòlid entramat defensiu que va complicar el partit a les espanyoles. Hermoso no va ser titular i va sortir al segon temps per resoldre amb un gol a l’últim minut.Espanya va començar el matx a l’Estadi Arechi de Salern amb un carrusel d’ocasions que va durar els primers compassos, prop de quinze minuts en els quals Itàlia va patir el talent de l’actual campiona del món però va saber resistir els atacs de la selecció, desencertada de cara a porta. El partit transcorria d’esquena al gol i quan ja semblava que el 0-0 seria inamovible Hermoso va definir amb la dreta un rebuig d’un xut d’Alèxia Putellas entre un oceà de cames per marcar el gol del triomf.

“La vida et dona petits regals, torno a gaudir del futbol”

“No hi ha millor alegria que arribar, tornar a sentir-me bé, donar el gol de la victòria i.. bé, ara només puc somriure”, va comentar Jenni Hermoso davant dels micròfons de RTVE des de l’Estadi Arechi de Salern. Sobre com havia estat la celebració, la davantera va explicar: “Et podria dir moltes coses, però la vida de vegades et dona petits regals. He pensat en molta gent que he tingut al darrere tot aquest temps, i jo feliç perquè gràcies a ells he tornat a gaudir del futbol” i va destacar la dificultat del triomf. “Itàlia ha jugat molt bé, sabia molt bé el que es feia. Al final estaven molt tancades i era molt difícil trobar els espais”, va valorar la davantera.