Gust de victòria

El Finques Prats Llista arranca un gran empat amb el vigent campió d'Europa, un Porto que es va veure sorprès per l'aposta valenta dels lleidatans, que aplanen l'accés a la tercera ronda

Paiva va obrir el marcador als 3 minuts i va fregar el 2-1 en l'últim sospir

Uns 700 espectadors es van donar cita ahir a l’Onze de Setembre per donar suport al Llista. - SANTI IGLESIAS

Xavier Pujol

El Finques Prats Lleida Llista va fer saltar ahir la banca amb un sorprenent, alhora que merescut i treballat empat (1-1) abans que res un vigent campió d’Europa. El Porto, que se les prometia molt felices, va sobreviure en la primera part gràcies a l’actuació del porter Malian, encara que a la segona hauria pogut vèncer si no fos per les parades d’un excels Martí Zapater.

El Finques Prats va sortir a jugar sense complexos a un Porto que es va veure sorprès d’inici per la posada en escena del seu rival. L’estirada de Sergi Folguera com si fos un defensa de futbol per parar amb el patí el tret de l’exblaugrana Hélder Nunes deixava ben clar el grau de concentració i intensitat amb què van començar els lleidatans. Els primers minuts van ser gairebé un monòleg del Llista, que va obtenir el premi del gol molt aviat, gràcies a un penal de Gonçalo Alves sobre Paiva que el mateix portuguès no va malgastar i va situar un més que sorprenent 1-0 al lluminós als tres minuts.

El gol en va incentivar encara més al quadre llistat, que va seguir assetjant la porteria defensada per Malian, que va salvar una doble ocasió d’Aragonès un minut després. Paiva i Badia van ser a prop del segon, sobre tot el de la Seu, que al 10’ es va quedar sol davant de Malian després d’una gran assistència d’Aragonès, però no va aconseguir batre el porter barceloní del Porto, que estava sent el salvador del seu equip fins aquell moment.Però el que tenen els grans equips, en la primera clara ocasió que van tenir els lusitans van aconseguir l’empat. Hélder Nunes va recollir un rebuig i d’esquena va servir a Costa perquè marqués gairebé a porta buida. El gol no va afectar la moral del Llista, que va seguir amb el seu pla de partit i creant molt perill en cada contra. Paiva, al 14, i Nico Ojeda, al 21, van vorejar el segon gol, però van topar amb un gran Malian, i abans del descans, Zapater es va afegir a la festa i va evitar amb astúcia el segon dels lusitans, que van tancar la primera meitat sense cap falta comesa, per dos dels lleidatans.En la represa el guió de partit va donar un tomb, en part esperat.

El Porto, que no ho veia gens clar, va apujar les prestacions i va tancar el Llista en parcel·la. Ja als 20 segons hauria pogut marcar per mediació de Costa, però Zapater es va fer gran i ho va evitar. L’exporter del Reus va posar la cirereta a la porteria i va trasbalsar els lusitans, que es van veure impotents per marcar. Mena i Nunes van topar amb la muralla lleidatana. I si no era Zapater era el pal el que evitava el gol portuguès, com en el llançament d’una de directa que va executar Gonçalo Alves després de l’exclusió de Folguera.El Llista va sobreviure als dos minuts d’inferioritat, en els quals Zapater i el travesser van tornar a evitar el 2-1 portuguès. El porter llistat va ser encara més protagonista a l’aturar una falta directa a Gonçalo Alves, rebuig inclòs, i un tret a l’escaire a Di Benedetto que, fruit de la frustració, va enderrocar a Aragonès i va veure la blava. El Llista tenia l’oportunitat de situar el 2-1 a quatre minuts del final, però Folguera no va encertar. Els d’Edu Amat encara gaudirien de l’última ocasió sobre la botzina per guanyar el duel, però Paiva va rematar alt. En la tanda de faltes directes final per resoldre possibles empats en la classificació, el Llista va guanyar 2-1.

Edu Amat: “És un gran punt, amb el qual molt poca gent comptava”

Edu Amat era ahir un home feliç per l’empat davant d’un dels grans d’Europa, el vigent campió. “Estic molt content amb l’enfrontament que ha fet l’equip, crec que ha competit els cinquanta minuts i amb la sensació de voler guanyar. Sabíem quines eren les nostres armes i què havíem de fer, i l’equip ha complert durant tot el partit. Costa molt puntuar contra aquests equips i més amb un equip tan jove com el que tenim nosaltres. És un gran punt, amb el qual molt poca gent comptava, però queden dos encontres més i hem de complir”, va assenyalar Amat.

El tècnic llistat creu que el seu equip competeix millor davant dels grans. “És el que ens està passant aquesta temporada. Contra els equips grans, en els quals la gent té dubtes de nosaltres, l’equip competeix molt bé, però en canvi quan venen equips de la nostra zona o que lluiten per evitar el descens, que és el nostre principal objectiu, ens costa més entrar en el partit i imposar el nostre ritme de joc, i això ens fa ser més vulnerables,” va comentar.