Negades en atac

El Cadí la Seu se'n va a l'aturada de seleccions perdent amb un rival directe fruit del seu pèssim encert, amb un 8% en triples

Paga el cansament i encaixa la tercera derrota consecutiva

Lahtinen busca una penetració davant de l’oposició d’una rival.

Lahtinen busca una penetració davant de l’oposició d’una rival. - AGUSTÍ PEÑA

El Cadí la Seu, després de la gran victòria de dimecres conra el Zabiny Brno que li aplana el camí cap a la segona ronda de la EuroCup, no va poder arrodonir una gran setmana al perdre ahir al Palau davant d’un rival directe com l’Ensino de Lugo, que va aprofitar el pèssim encert local en el llançament per sumar la segona victòria del curs, les mateixes amb les quals es queden les urgellenques abans de l’aturada de seleccions.

Va ser un matx de molts alts i baixos en el qual les de Fabian Téllez van notar el desgast de la competició europea a causa de la seua curta rotació, agreujat ahir pel fet que Cameron Swartz no va jugar ni un segon per decisió tècnica. A més, ahir les lleidatanes no van tenir el seu dia, especialment en el llançament. El 8 per cent en el triple, amb un paupèrrim 2 de 24, ho diu tot, a més del 31% en el tir de dos punts i les 18 pilotes perdudes, que van ser menys que les de Lugo (22) però moltes van ser en moments claus que no van fer més que apujar el grau de frustració de les locals.

El partit va començar bé, amb un 5-0 de sortida i aconseguint vuit punts de renda superat l’equador del primer quart (13-7, m.7). Les urgellenques estaven penalitzant les pèrdues de l’Ensino –set fins aquell moment– i anotant amb certa fluïdesa, però un parcial darrer de 0-7 va llançar per terra tota la feina. En el segon assalt es va repetir la mateixa història. Un 4-0 de sortida va obligar el tècnic gallec a parar el duel quan només havia transcorregut minut i mig (17-12).

La situació no va canviar i el Cadí va recuperar els set punts de renda (25-18), però en un altre desafortunat final, en el qual va encaixar un parcial de 0-8, se’n va anar al descans amb un punt a baix (25-26).En la represa, el desencert en el tir va anar creixent, igual que les pèrdues, la qual cosa la va aprofitar l’Ensino per prendre un avantatge de fins a onze punts superat l’equador del període (27-38, m.26). Quatre minuts van tardar a anotar les de Fabián Téllez, que no van defallir i des d’una defensa pressionadora i contres ràpides li van endossar un parcial de 10-0 a l’Ensino que va posar el partit ajustat (37-38).El Cadí la Seu va tenir ocasió fins i tot de capgirar el resultat del partit, però no ho va aconseguir i això li va passar factura. L’equip de Lugo va recuperar vuit punts de renda al començament de l’últim assalt i aquí se’ls va acabar la gasolina a les lleidatanes, que no van tenir reacció, fallant tirs lliures i perdent pilotes fruit de la precipitació i la frustració en un enfrontament per oblidar.

Téllez: “Amb aquests percentatges de tir no pots fer res”

Fabián Téllez es va mostrar ahir resignat al final del partit després d’encaixar la quarta derrota del curs, la tercera consecutiva. “Si tens aquests percentatges de tir no pots fer res”, va dir en clara referència a una de les claus principals de la derrota. “No en fiques de tres, tampoc tirs lliures des de la mitjana distància ni sota el cèrcol, així és molt difícil guanyar un partit. Després d’estar nou punts a baix hem aconseguit tornar al partit, però hem fallat un parell de tirs que ens haurien tornat l’avantatge i aquí les jugadores han començat a perdre pilotes i a fallar tirs i això ens ha acabat frustrant”, va assenyalar el tècnic del Cadí.