Som de Champions

El Finques Prats Lleida Llista ja està entre els 16 millors equips d'Europa després de segellar a casa el pas a la fase de grups amb una convincent victòria sobre el Noisy

El club fa història amb un doblet de Moncusí al costat dels gols de Folguera i Nico Ojeda

Sergi Folguera celebra el gol que va obrir el camí de la victòria.

Sergi Folguera celebra el gol que va obrir el camí de la victòria. - SANTI IGLESIAS

“L’esport té aquestes coses bones, que no tot són diners i amb treball i esforç els resultats arriben”, explicava emocionat després del partit el president del Lleida Llista, Enric Duch. I el premi que li va arribar ahir l’equip lleidatà va ser tornar a fer història. Va derrotar per 4-1 el Noisy en la tercera i última jornada de la segona fase de la prèvia de la Champions, la qual cosa li va permetre classificar-se per a la fase de grups. El Finques Prats Lleida Llista ja està entre els 16 millors equips d’Europa. El Llista, campió de la WSE Cup en tres ocasions, ho ha aconseguit en la seua segona participació en la Champions.

El Llista, després d’empatar en la primera jornada d’aquesta fase davant de l’actual campió d’Europa, el Porto (1-1), i amb superar dissabte al Coutras francès (5-1), en tenia prou amb un empat davant del també francès Noisy per ser al grup dels 16 elegits. Però es va classificar en gran, amb un incontestable triomf per 4-1. Ho va fer en un partit intens, davant d’un rival molt físic que no va regalar res i ho va fer jugant un bon partit, superant els moments crítics del matx, com quan el Noisy es va posar 2-1 i amb el suport d’una afició que va vibrar amb el seu equip.El Finques Prats no va especular en cap moment amb la possibilitat d’un empat. Sabia que aquest era un joc perillós i per això va buscar la victòria des del primer minut, davant d’un rival al qual només li valia guanyar per classificar-se. Va ser el Llista qui va portar la iniciativa i no va tardar a buscar opcions de gol. Va tenir arribades molt aviat, rematades perilloses, però o no encertava a l’última passada o el porter Luis Mateus ho parava tot.La primera ocasió clara la va tenir Nuno Paiva en el minut 9, quan va rebre, es va plantar davant del porter francès, però aquest va aturar-li la rematada. A la següent acció Jordi Badia va reclamar sense èxit un penal. El gol es resistia malgrat el domini. Va ser Sergi Folguera, amb una gran jugada personal, qui va anotar l’1-0 en el minut 15, trencant així la resistència francesa i encarrilant un altre triomf per a la història del Llista.Amb el marcador a favor, l’equip que entrena Edu Amat no va tardar a tornar a moure’l. L’autor del 2-0 va ser Sebastià Moncusí (17), en una acció personal finalitzada amb brillantor, ja que va elevar amb habilitat la bola per sobre del porter de l’equip francès. Abans del descans encara va tenir Sergi Folguera una nova ocasió clara, però el porter va aturar el llançament.En la segona part el Llista va sortir disposat a sentenciar i a no permetre que el Noisy es tornés a ficar al partit. Tot just començar Moncusí i Aragonès van tenir una doble ocasió, tornant a lluir-se Mateus en ambdós rematades. També va poder marcar Jordi Badia en el minut 34, però la rematada va tornar a estavellar-se en el porter del Noisy. El conjunt gal va posar emoció al partit al marcar el 2-1 al 37. Els àrbitres van assenyalar un penal contra el Llista que Tom Mfuekani va anotar amb un llançament potent davant del qual Martí Zapater no va poder fer res. El partit podia complicar-se, però en una acció d’atac lleidatana el porter Luis Mateus va fer caure Badia a l’àrea i els àrbitres van xiular penal i targeta blava per al porter visitant. Tot i que Nuno va errar el llançament, que va detenir Oliveira, jugant en superioritat Sebas Moncusí va marcar el seu segon gol al minut 42, per posar un tranquil·litzador 3-1, ja que el Noisy semblava tenir esgotada la seua capacitat de resposta. La desena falta comesa pel conjunt gal la va aprofitar Nico Ojeda per posar el 4-1, sentenciar el matx i posar el Llista entre els 16 millors d’Europa.

El Lleida Llista coneixerà aquesta tarda qui seran els seus pròxims rivals. Ahir, a més de l’equip lleidatà, en el Grup C es va classificar el Porto, que va golejar 12-1 el Coutras. De la resta de grups van passar Calafell, Reus, Oliveirense (POR), Forte Dei Marmi (ITA), Tomar (POR) i Valongo (ITA). Van quedar eliminats Igualada i Noia. Als 8 equips classificats s’uneixen uns altres 8 que ja estaven per rànquing: Barcelona, Liceo, els portuguesos Barcelos, Benfica i Sporting de Portugal, els italians Amatori Lodi i Trissino i el Saint-Omer francès.

Aquests 16 equips quedaran enquadrats en quatre grups de quatre equips cada un que jugaran, a partir del 30 de novembre, una lligueta a doble volta, és a dir, sis partits i els dos primers de cada grup passaran a quarts de final, ronda que ja es jugarà per eliminatòria. Els quatre guanyadors de la ronda de quarts es classificaran per a la Final four de l’11 i 12 de maig del 2024.

Edu Amat: “Per a nosaltres això és un premi i així ho viurem”

Eufòric i sense gairebé veu després de tres intensos dies, Edu Amat va dir després del partit que “som de Champions, ha costat però som de Champions. L’equip ha fet un gran cap de setmana, ho ha demostrat des de divendres, que volíem passar, que volíem ser al bombo final i dir que Lleida és de Champions ens omple d’orgull”.Del partit davant del Noisy va dir que “sabíem que costaria. Sabíem que aquest era el seu partit, que físicament estarien al màxim, nosaltres no hem pogut posar el ritme de partit que volíem, però estic molt content, l’equip ha estat molt seriós, tant el treball defensiu com l’ofensiu l’hem fet a la perfecció i crec que el resultat ha quedat curt”.Quant al sorteig d’avui va valorar que “mires el bombo, són equips top, professionals la majoria, el que farem serà plantejar tots els partits per guanyar, per a nosaltres això és un premi i així ho viurem i ara toca centrar-nos en la Lliga, que és l’objectiu principal de l’any i l’equip aquí sí que no pot fallar”, va concloure el tècnic.