Negats en atac

El Finques Prats Llista cau derrotat a la pista de l'equip revelació, un Sant Just que recupera provisionalment el coliderat

Aconsegueix igualar un 2-0, però el cansament per la Champions, la falta d'encert i l'actuació de l'exllistat Elagi Deitg el condemnen

Elagi Deitg atura una de les nombroses ocasions que va tenir ahir Nuno Paiva.

Elagi Deitg atura una de les nombroses ocasions que va tenir ahir Nuno Paiva. - SEBAS MONCUSÍ

El Finques Prats Lleida Llista no va poder celebrar la històrica classificació a la Champions i va perdre ahir en la visita a la pista de l’equip revelació de l’OK Lliga, un Sant Just que va guanyar per 3-2 i que recupera provisionalment el coliderat. Els d’Edu Amat, que van arribar al descans amb 2-0, van igualar el matx a l’inici de la segona meitat, però el poc encert, el cansament i la gran actuació de l’exllistat Elagi Deitg els van acabar condemnant a la segona derrota del curs.

El duel va començar amb un intercanvi de cops en el qual van brillar els dos porters, en especial el local, un Deitg que en el retrobament amb el seu exequip va evitar el gol en un tret de Paiva i dos rematades seguides de Badia i Nico Ojeda. Però no va tardar el Sant Just a avisar i confirmar que el segon lloc no és cap casualitat. Cristian Rodríguez, que era el pitxitxi de la Lliga amb nou dianes, les mateixes que el blaugrana Joao Rodrigues, va enviar un potent tret al travesser. Va ser el preludi del primer gol, que va arribar als vuit minuts en una jugada personal d’Edu Fernández, que, després de sortejar Duch, es va escorar cap a la dreta per aixecar la bola davant de la sortida de Javi Sánchez.El Finques Prats va reaccionar i va gaudir de diverses ocasions per aconseguir la igualada, però en totes va topar amb un infranquejable Deitg. La més clara la va tenir Paiva, ahir negat en atac. I en la jugada posterior, gran triangulació local amb assistència de Pujalte perquè Crespo, de primeres, empalés la bola per batre per segona vegada Javi Sánchez i fer pujar el 2-0. El Llista no es va ensorrar i va tornar a tancar el Sant Just a la seua àrea, però li va faltar definició en la rematada. Sobre la botzina del final de la primera meitat, una falta de Cristian Rodríguez sobre Paiva li va suposar l’exclusió i la possibilitat de retallar distàncies amb una directa, però el portuguès, que no tenia el dia, va disparar i Deitg, l’heroi del quadre local, es va lluir de nou.La segona meitat va arrancar amb el Sant Just en inferioritat, una situació que va aprofitar a la perfecció el Llista per reduir el desavantatge amb un gol de Nico Ojeda als 23 segons de la represa. La diana va deixar una mica tocat el quadre local i va animar els lleidatans, que haurien pogut empatar en accions de Paiva i Folguera que va resoldre Deitg amb seguretat. Els barcelonins, malgrat tenir només 3 faltes per 9 dels llistat, es van queixar del criteri arbitral i les protestes del tècnic Mia Ordeitg li van costar la targeta blava i la consegüent falta directa. Folguera no la va desaprofitar i va fer el 2-2 amb 14 minuts encara de joc efectiu.Després que Macià fallés en un control quan s’havia quedat sol davant de Javi Sánchez, Aragonès va tenir el tercer gol a les mans, però el tret ajustat el va aturar providencialment Deitg. I del possible 2-3 es va passar al 3-2 en tot just dos minuts gràcies a un gol de Cristian Rodríguez des del punt de penal, poc després que el porter granadí del Llista aturés a Pujalte una directa l’assolir els d’Edu Amat la desena falta. Quedaven encara set minuts i tocava reaccionar de nou. Ocasions no li van faltar al Finques Prats, almenys per arrancar un empat, però la falta de definició en els minuts finals, el cansament i l’actuació de Deitg ho van evitar.

Edu Amat: “L’equip crea i genera ocasions, però no marca gols”

El tècnic llistat, Edu Amat, es va mostrar al final del matx contrariat amb la poca efectivitat mostrada ahir pels seus jugadors. “L’equip crea i genera ocasions, però no marca gols; en canvi ells amb molt poca cosa n’han marcat tres. És el que hi ha i tocarà revertir la situació amb treball”, va assenyalar Amat, que no es va escudar en el cansament. “No crec que el físic hagi estat l’excusa, perquè hem aguantat a bon nivell els cinquanta minuts. El problema és que no aconseguim materialitzar les ocasions i això ens penalitza molt. Si ens haguéssim posat davant en el marcador el partit hauria canviat una mica, sobretot quan hem aconseguit aixecar el 2-0. Si haguéssim aprofitat alguna de les que hem tingut de molt clares el partit hauria canviat”, va apuntar. El tècnic va elogiar Elagi Deitg, el seu jugador l’any passat. “Ha estat el seu millor jugador, la qual cosa demostra el partit que hem fet. Sabem el porter que és i que ha fet un començament de temporada espectacular i sabíem que seria difícil”, va dir.

Victòries de Palau i Gijón i empat del Fraga

La vuitena jornada de l’OK Lliga femenina ja ha arrancat amb la participació de tres dels equips que aquest cap de setmana debuten a la Champions League. El Palau de Plegamans va golejar 0-9 l’Igualada, el Gijón va guanyar 0-2 a Sant Cugat i el Fraga va cedir un empat a casa davant del Corunya.