FUTBOL CLASSIFICACIÓ A L’EUROCOPA 2024

Líders en solitari

Espanya venç Xipre i deixa enrere Escòcia a la primera plaça, després del seu empat a Geòrgia

Yamal va obrir el marcador i va encarrilar un plàcid triomf

Gavi, l’únic blaugrana titular ahir al costat de Lamine Yamal, controla una pilota amb el pit. - EFE/EPA/CHARA SAVVIDES

La selecció espanyola va estendre la bona dinàmica en la fase de classificació de l’Eurocopa 2024 amb el cinquè triomf consecutiu, en un partit a Limasol davant de Xipre (1-3) que va sentenciar en 28 minuts amb gols de Lamine Yamal, Mikel Oyarzabal i Joselu Mato.

Amb els tres punts, sumats a l’empat d’Escòcia a Geòrgia (2-2), amb un gol en temps afegit de Shankland, el combinat de Luis de la Fuente es col·loca líder en solitari del grup, amb dos punts d’avantatge respecte a l’equip escocès. Amb els dos equips ja classificats, al conjunt espanyol li val amb un empat diumenge amb Geòrgia per ser primer, tret que Escòcia golegi per més de nou gols Noruega.Amb els debuts d’Alejandro Grimaldo, Rodrigo Riquelme i Aleix García –que es va convertir en el primer jugador del Girona a debutar amb la selecció espanyola– durant el matx, l’equip estatal va imposar la seua superioritat en la primera part. El blaugrana Lamine Yamal va marcar el primer gol als cinc minuts, Mikel Oyarzabal va firmar el segon al 22 i Joselu Mato va sentenciar al 28.Una lesió muscular d’Oyarzabal va provocar que la selecció espanyola abaixés el ritme en la segona part, amb el partit decidit, i Xipre va firmar el seu tercer gol en els vuit partits de classificació per mitjà de Pileas a quinze minuts del final.

D’altra banda, la selecció portuguesa, dirigida pel balaguerí Robert Martínez, es va imposar per 0-2 a Liechetenstein amb gols de Cristiano Ronaldo i del barcelonista Cancelo. La selecció de Portugal ja estava classificada.