Campió estatal als 55 anys

Benjamí Vallmanya venç en l'Open EasyRace en modalitat de veterans

La seua primera cursa va ser el 1988 i en suma més de 90, sempre en solitari

Vallmanya, amb la seua família i els trofeus aconseguits a Jerez.

El lleidatà Benjamí Vallmanya porta tota una vida dedicada al motociclisme amateur i el cap de setmana passat va obtenir la seua última recompensa proclamant-se campió de l’Open EasyRace en modalitat de veterans, una competició estatal per als corredors no professionals, que va culminar al Circuit de Jerez, que va acollir les últimes dos carreres.

Vallmanya, de 55 anys, es va imposar en la seua modalitat per emportar-se el campionat, però a més va quedar tercer a la classificació general i segon a la de Superbikes. “Soc el més vell de la graella, però la veritat és que encara vaig ràpid”, assumeix amb ironia el lleidatà, en declaracions a SEGRE.

“La meua primera cursa va ser l’any 1988, quan tenia 17 o 18 anys, i des d’aleshores crec que en dec haver fet més de 90, perquè mai no he estat més d’un any sense competir a la categoria que sigui”, va explicar el lleidatà.“He arribat a competir en el Campionat d’Espanya, en el qual com a màxim vaig quedar vuitè, moltes vegades en el de Catalunya, on vaig ser tercer, fins i tot en proves de resistència o a moltes copes que se celebren. A mi, les cinc o sis carreres anuals em serveixen com a psicòleg”, va afegir Vallmanya, amo d’un taller en el qual manté la seua relació amb les motos més enllà de les pistes.

Allà, fins i tot “ajudo alguns clients que volen córrer i de vegades anem a fer algunes tandes perquè puguin aprendre”, va revelar Vallmanya, que, gràcies al seu coneixement tècnic, sempre viatja sol a les carreres.“Molta gent se sorprèn perquè no porto cap mena d’assistència.

Per exemple, en la cursa de Jerez es va posar a ploure abans de començar i vaig haver d’entrar al box a canviar jo sol els pneumàtics, mentre que molta altra gent portava mecànics a la graella. Però sempre ho he fet així i així seguiré mentre el cos aguanti”, va concloure Vallmanya.

A la prova de Jerez, va guanyar en veterans i a més va ser tercer a la general i segon en Superbikes